PSRM o acuză pe Maia Sandu că refuză să-şi asume responsabilitatea pentru guvernare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Socialiştilor anunţă că „a luat act de declaraţiile făcute de liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Mai Sandu, preşedinte ales al Republicii Moldova, privind refuzul de a-şi asuma responsabilitatea pentru bunul mers al lucrurilor în Republica Moldova”. Totodată, formaţiunea declară că alegerile anticipate sunt absolut necesare în Republica Moldova, dar numai după ce se iese cu bine din criza pandemică, transmite IPN.

„Deşi a fost votată în baza unor promisiuni electorale, care ţin strict de competenţa guvernului, Maia Sandu a anunţat că nu îşi va asuma acum guvernarea, chiar şi în condiţiile în care ar avea sprijinul socialiştilor în Parlament. Acest lucru arată fie că promisiunile făcute de Maia Sandu au fost doar o amăgire a electoratului, fie că se teme să îşi asume guvernarea într-o perioadă atât de grea, ca cea în care ţara noastră se confruntă în valul doi al pandemiei”, se arată într-un comunicat de presă al PSRM.

Socialiştii afirmă că, dacă Maia Sandu crede că poate administra mai bine această criză,  este invitată să se implice în administrarea ei. Potrivit PSRM, implicarea nu se face prin declaraţii populiste şi justificări ale neputinţei, dar prin acţiuni, prin asumare imediată de responsabilităţi pentru sănătatea populaţiei”.

„Reiterăm mesajul şefului statului Igor Dodon şi susţinut de socialişti adresat preşedintelui ales Maia Sandu, prin care îi oferim posibilitatea de a propune imediat un guvern, aşa cum îl consideră, şi să administreze criza pandemică mai bine decât s-a făcut până acum, dacă într-adevăr poate face acest lucru şi nu a doar a amăgit electoratul. Suntem gata să oferim votul nostru unui Guvern propus de Maia Sandu, dacă demonstrează că într-adevăr este gata să-şi asume responsabilitatea pentru conducerea ţării şi poate propune o echipă de oameni profesionişti cu care să facă acest lucru”, se mai spune în comunicat.

PSRM mai declară că actualul Guvern acţionează profesionist şi responsabil, duce o muncă extrem de grea pentru limitarea consecinţelor pandemiei, a reuşit să ţină situaţia sub control şi are datoria faţă de cetăţeni să rămână să administreze această criză, cât nu există o altă formulă guvernamentală care să aibă susţinerea Parlamentului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite