PSRM o critică pe Maia Sandu pentru că nu promulgă mai multe proiecte de legi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maia Sandu

Deputaţii Partidului Socialiştilor o critică pe şefa statului, Maia Sandu, că nu promulgă proiectul lege care îi acordă Guvernului interimar atribuţii suplimentare pentru semnarea acordurilor de finanţare externă. Astfel că nu pot fi derulate proiecte de infrastructură pentru mai multe localităţi, transmite IPN.

Într-o conferinţă de presă, deputatul Petru Burduja a declarat că proiectul care prevede acordarea atribuţiilor suplimentare Guvernului interimar a fost votat încă pe 26 aprilie, fiind transmis Preşedinţiei pentru promulgare. Legea aşa şi nu a fost semnată de către şefa statului. În consecinţă, Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului riscă să piardă finanţarea externă pentru un proiect ce prevede asigurarea cu apă şi canalizare în mai multe localităţi. Negocierile urma să aibă loc pe 11-12 mai. Dar acestea nu au putut fi iniţiate pe motiv că lege nu a fost promulgată.

Şi Ministerul Afacerilor Interne nu poate semna un tratat internaţional, întocmit între Guvernul Republicii Moldova şi cel al Japoniei. Este vorba despre un grant nerambursabil în valoare de 19 milioane de dolari pentru îmbunătăţirea capacităţilor echipelor de intervenţie a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

„Tot pentru promulgare, până azi, pe masa preşedintei Maia Sandu stă legea cu privire la anularea miliardului, care tot nu este promulgată. Sau facem referire şi la un alt proiect aprobat în două lecturi – legea privind compensarea pentru două luni a cheltuielilor pentru energia electrică pentru consumatorii casnici, care la fel nu este promulgată. Ne pare rău, dar ambiţiile politice pentru cineva contează, dar din cauza asta nu trebuie să sufere cetăţenii simpli”, a declarat deputatul socialist.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite