PSRM, despre amânarea şedinţei Parlamentului: „Maia Sandu i-a salvat imunitatea lui Andrian Candu”. Reacţia PAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova susţine că astăzi urma ca procurorul general, Alexandru Stoianoglo, să solicite Parlamentuluii ridicarea mandatului de deputat lui Andrian Candu, însă din cauză că fracţiunea PAS nu s-a prezentat în plen, Andrian Candu ar fi fost salvat, după ce şedinţa a fost amânată din lipsă de cvorum.

În acest sens, socialiştii o acuză pe Maia Sandu că din cauza ei Andrian Candu rămâne cu imunitate parlamentară.

„Un alt motiv de ce a fost blocată şedinţa de astăzi a Parlamentului, ar putea fi informaţia apărută în spaţiul public precum că Procurorul General, Alexandr Stoianoglo ar va veni azi în plen să ceară retragerea imunităţii mai multor deputaţi, implicaţi în dosarul „furtului miliardului”. Astfel putem afirma cu certitudine că Maia Sandu i-a salvat imunitatea lui Andrian Candu, dar şi a altor deputaţi, figuranţi ai dosarului „furtului miliardului”, numele cărora a apărut astăzi în presă”, se spune într-un comuncat de presă emis de PSRM.

În cadrul unei intervenţii în timpul şedinţei Parlamentului, deputatul PAS Igor Grosu a reacţionat la aceste acuzaţii şi a dat asigurări că, dacă procurorul general intenţionează să vină în Parlament, PAS este dispus la orice oră să accepte convocarea şedinţei Parlamentului.

„Aţi spus că noi încurcăm venirea lui Stoianolgo? Stoianoglo nu ştie unde e Parlamentul? Declar oficial, dacă el vine azi, închideţi partea asta ruşinoasă, domnul Chicu să se ducă la Guvern, după care noi revenim şi facem şedinţa conform agendei noi, inclusiv lasă să vină şi el (procurorul general) că tare ne este dor de dânsul. Am impresia că el e deconectat totalmente de la ţara asta - iese hoţii din puşcării, sunt achitaţi băieţi care omoară în bătăi cetăţeni şi el nu vede nimic. Umblă băieţii şi cumpără cu pungi deputaţi în toată ţara şi ei (procurorii) dorm”, a afirmat Igor Grosu.

Şedinţa Parlamentului de miercuri, 2 iulie, unde urma să fie examinată asumarea de răspundere a Guvernului pentru modificarea Legii nr. 270 din 2018, privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, a fost amânată din lipsă de cvorum. În Parlament au venit doar 49 de deputaţi din fracţiunile PSRM şi PDM. Celelalte fracţiuni parlamentare - PAS, Platforma DA, Pro Moldova, Partidul Şor şi deputaţii neafiliaţi nu s-au prezentat în plen.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite