PSRM: Dodon trebuie eliberat, iar cei vinovaţi de dosare la comandă trebuie traşi la răspundere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Consiliul Republican al PSRM
Consiliul Republican al PSRM

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova a convocat sâmbătă, 4 iunie, Consiliul Republican. În cadrul şedinţei Consiliului a fost efectuată o evaluare a situaţiei politice din Moldova şi au fost luate decizii cu privire la acţiunile ulterioare ale formaţiunii.

Socialiştii au adoptat Declaraţia Consiliului Republican al PSRM, în care au cerut eliberarea din arest la domiciliu a ex-preşedintelui Igor Dodon şi demisia Guvernului PAS.

Prezentăm textul integral al Declaraţiei.

Consiliul Republican al PSRM constată eşecul total al PAS, partidul Maiei Sandu, a guvernului Gavriliţa, în economie, agricultură, infrastructură, educaţie şi medicină, politica socială.

Nu există niciun domeniu de activitate în care guvernanţii temporari ai PAS să fi demonstrat vreun rezultat semnificativ.

Cetăţenii Moldovei plătesc un preţ greu pentru lipsa totală a acţiunilor din partea partidului de la guvernare, pentru incompetenţa şi iresponsabilitatea funcţionarilor PAS.

Oamenii din cea mai săracă ţară din Europa au fost condamnaţi la cele mai mari preţuri şi tarife, la o inflaţie record şi disperare.

Acum un an, PSRM a avertizat cetăţenii ţării că Maia Sandu nu va putea oferi oamenilor pâine, ci va propune societăţii propagandă şi show-uri de doi bani.

Aşa şi s-a întâmplat. Guvernarea PAS s-a transformat într-un regim. Un regim care se răzbună cu cei neloiali, cei care gândesc altfel, cu opoziţia, în cele mai rele tradiţii ale lui Vladimir Plahotniuc.

Demiterea banditească a procurorului general Stoianoglo, dosarele penale la comandă împotriva lui Marcel Cenuşă, Radu Mudreac şi a multor altor reprezentanţi ai opoziţiei, inclusiv deputaţi ai Parlamentului, preşedinţilor de raioane şi primari de oraşe.

Acţiunile regimului au culminat cu o răfuială televizată împotriva lui Igor Dodon, cel de-al cincilea Preşedinte al Republicii Moldova, preşedintele de Onoare al partidului.

Consiliul Republican al PSRM este sigur de faptul că actualul preşedinte Maia Sandu se află în spatele acţiunilor ilegale împotriva lui Igor Dodon.

Dodon trebuie să fie eliberat şi reabilitat. Iar cei vinovaţi de dosarele la comandă trebuie să fie traşi la răspundere.

Partidul Socialiştilor din Republica Moldova îşi exprimă protestul ferm în legătură cu organizarea „ridicării documentelor financiare” de către organele de drept din oficiul central al PSRM. Considerăm că aceasta este o încercare de a face presiuni şi de a împiedica activitatea celui mai mare partid de opoziţie din ţară.

Acţiunea respectivă a fost organizată anume în momentul când în Parlament erau votate legi şi numiri ce pun în pericol libertatea cuvântului, securitatea şi suveranitatea ţării.

Haosul provocat de către regimul de la guvernare are ca scop de a sustrage atenţia cetăţenilor de la situaţia dezastruoasă din economia ţării unde preţurile la gazele naturale, carburanţi şi produsele alimentare cresc în fiece zi, iar guvernul demonstrează o incompetenţă totală în soluţionarea problemelor din ţară şi din societate.

Atacul asupra opoziţiei pare deosebit de cinic în situaţia în care regimul de la guvernare întreprinde acţiuni care duc la instaurarea dictaturii, subordonarea ţării statelor străine, dar şi la o eventuală implicare a Moldovei neutre în conflicte militare.

La fel de periculoasă este modificarea Legii cu privire la dezinformare, care va duce de fapt la instaurarea unei cenzuri politice totale şi la reflectarea unilaterală a evenimentelor din ţară şi din străinătate.

Nu vom ceda presiunii, nu ne vom schimba poziţia şi nu vom înceta acţiunile de protest împotriva regimului falimentar, antipopular şi trădător.

Guvernul Gavriliţa şi-a demonstrat incapacitatea totală de a soluţiona problemele ţării.

Consiliul Republican al PSRM împuterniceşte fracţiunea parlamentară să iniţieze demiterea acestui guvern inutil şi dăunător.

Consiliul Republican al PSRM cheamă cetăţenii ţării, partidele politice, organizaţiile obşteşti şi sindicatele să-şi unească eforturile în lupta împotriva regimului.

Doar prin eforturi şi acţiuni la nivel naţional va fi posibil să punem la punct guvernarea, s-o impunem să respecte toţi cetăţenii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite