PSRM, gata să discute şi altă candidatură la funcţia de premier. Corneliu Furculiţă: Mă refer la Andrei Năstase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corneliu Furculiţă
Corneliu Furculiţă

Liderul fracţiunii parlamentare a Partidului Socialiştilor, Corneliu Furculiţă, afirmă că Mariana Durleşteanu nu renunţă la propunerea de a fi desemnată în funcţia de prim-ministru. Însă în Parlament pot fi propuse şi alte candidaturi şi PSRM este gata să le discute, transmite IPN.

„Doamna Durleşteanu este fermă în a-şi duce misiunea pe care ea conştient şi-a asumat-o – de a forma un guvern profesionist, funcţional, de a lucra pentru binele ţării şi al cetăţenilor”, a declarat deputatul în cadrul unei ediţii speciale la NTV Moldova. Potrivit lui, poate să existe şi alte propuneri în Parlament din partea altor fracţiuni sau să fie susţinută candidatura Marianei Durleşteanu.

„Noi suntem gata să discutăm şi alte candidaturi. Sunt discuţii, dorim cu toţii fapte mai concrete. Mă refer la Andrei Năstase, ar fi de dorit ca dumnealui să iasă cu fracţiunea sa şi să spună că fracţiunea mea mă propune pe mine. Uitaţi-vă lista, au semnat atâţia, vă îndemn pe următorii să semnaţi la fel”, a menţionat Corneliu Furculiţă.

Acesta a mai spus că PSRM a desfăşurat o nouă rundă de consultări cu toate fracţiunile şi grupurile parlamentare. „Astăzi au avut loc discuţii practic cu majoritatea forţelor politice din Parlament. A fost o discuţie mai mult de tatonare a poziţiilor, de aflare a opiniei fiecărei fracţiuni, după care vom discuta nemijlocit în formaţiunile noastre politice şi vom reveni la discuţii”, a spus deputatul.

Pe 11 februarie, premierul desemnat, Natalia Gavriliţa, nu a obţinut niciun vot în plenul Parlamentului, eşuând astfel prima tentativă de învestire a Guvernului. În aceeaşi şedinţă, PSRM a anunţat în plen crearea unei majorităţi parlamentare, care i propune la funcţia de premier pe Mariana Durleşteanu, fost ministru al finanţelor. Tot atunci, preşedintele Maia Sandu a desemnat-o repetat pe Natalia Gavriliţa în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru, decret declarat ulterior neconstituţional. După hotărârea Curţii Constituţionale, şefa statului a declarat că poporul este deţinătorul real al puterii în stat şi el este cel care poate să tranşeze situaţia creată. Maia Sandu a spus că, la anticipate sau la referendum, oamenii vor decide viitorul lor şi al ţării.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite