PSRM înaintează plângere penală cu privire la dosarul care vizează formaţiunea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zinaida Greceanii si Vlad Batrincea

Membrii Partidului Socialiştilor vor să cunoască cine stă în spatele intentării în 2016 a dosarului penal împotriva formaţiunii, precum şi contextul în care a fost instrumentat şi folosit dosarul în cauză. De asemenea, socialiştii vor să cunoască cine stă în spatele redeschiderii acestuia în luna noiembrie a anului trecut. PSRM anunţă că urmează să expedieze demersurile necesare organelor de drept, transmite IPN.

„În 2016, fosta guvernare oligarhică a lui Vladimir Plahotniuc a dat ordin Procuraturii Generale, un ordin absolut ilegal, anticonstituţional, să pornească un dosar împotriva Partidului Socialiştilor. Pe nişte fapte inventate. Şi vă aducem aminte că în acea perioadă, Partidul Socialiştilor s-a aflat cu proteste în faţa instituţiilor guvernamentale, în faţa Parlamentului. În acel moment s-a şi comandat procuraturii pornirea dosarului şi urmărirea penală împotriva preşedintelui Igor Dodon şi a colegilor noştri din PSRM”, a declarat într-o conferinţă de presă, secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea.

Potrivit lui, „ori de câte ori fostului regim nu-i plăcea ceva în raport cu PSRM, scotea acel dosar din sertare”. Totodată, „dosarul în cauză a fost redeschis în noiembrie 2019, tot aceeaşi care l-au închis anterior din lipsă de probe”. „Avem toate motivele să credem că redeschiderea lui este doar o continuare a şantajului la adresa PSRM”, a notat deputatul socialist.

Vlad Batrîncea a menţionat că PSRM va înainta demersuri oficiale către instituţiile de drept, chiar şi o plângere penală. Prin aceasta, formaţiunea va cere verificarea modului în care a fost pornit dosarul penal, contextul în care a fost instrumentat şi folosit acest dosar, inclusiv contextul politic. De asemenea, se va solicita să fie investigată şi redeschiderea dosarul în noiembrie. Potrivit lui, chiar zilele trecute procurorul general a confirmat că ar exista mai multe întrebări cu privire la modul în care a fost pornit şi cum a evoluat acest dosar.

https://www.ipn.md/ro/psrm-inainteaza-plangere-penala-cu-privire-la-dosarul-care-7965_1070973.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite