Politică

articolul anterior articolul urmator

PSRM oferă consiliere juridică persoanelor amendate pentru că au purtat panglica Sf. Gheorghe pe 9 mai

2
10 May 2022 16:37:19
Autor: Iurii Botnarenco

Partidul Socialiştilor oferă consiliere juridică persoanelor amendate pentru că au purtat panglica Sf. Gheorghe pe 9 mai, la manifestaţiile prilejuite de Ziua Victoriei, se arată într-un comunicat de presă al formaţiunii, citat de IPN.

Membrii partidului condamnă adoptarea de către majoritatea parlamentară a legii care interzice panglica Sf. Gheorghe şi au contestat-o la Curtea Constituţională.

„Vom întreprinde toate acţiunile legale pentru a anula această lege. PSRM consideră că nimeni nu este în drept să interzică cinstirea memoriei glorioşilor noştri taţi, bunici şi străbunici care au învins nazismul şi nimeni nu este în drept să interzică milioanelor de oameni să poarte panglica Sf. Gheorghe în amintirea acelor fapte eroice”, se arată în comunicat. Au fost identificate 103 persoane care au încălcat legislaţia la capitolul simboluri interzise. Alte 35 de persoane sunt în proces de documentare şi identificare, a comunicat Viorel Cernăuţeanu, şeful Inspectoratului General al Poliţiei în cadrul unei ediţii speciale la postul public de televiziune. Persoanele fizice care nu s-au conformat legislaţiei, riscă amendă de la 4500 la 9 000 lei sau 30/60 de ore de muncă în folosul comunităţii. Persoana cu funcţie de răspundere riscă amendă de la 9000 la 18000 de lei, iar persoana juridică – de la 18000 la 30000 de lei.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Coco
10.05.2022, 18:08:55

''Nimeni nu este în drept să interzică cinstirea memoriei glorioşilor noştri taţi, bunici şi străbunici'' Da, dar cand asezi pamblica:) in forma literei Z mare de tipar cum a facut heirupiscopul Marchel se vede ca acei bunici luptau si pentru cauza lui Putin de refacere a Rusiei Mari si demolare a Ucrainei.

Traian Decebal
10.05.2022, 20:38:57

Sa fie amendati toti care au incalcat legea, amenda buna, chiar si la puscarie pe vre-o jumatate de an la munca in folosul statului. de data aceasta sper ca organele competente nu vor lasa nevazute lucrurile facute de persoanele respective...

Modifică Setările