PSRM şi Partidul Şor au votat mai multe legi. Haosul în Parlament continuă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
s

Deputaţii Partidului Socialiştilor şi cei ai Partidului Şor au reluat votarea mai multor proiecte, în timp ce parlamentarii din opoziţie protestează. Proiectele nu sunt prezentate de către autori, fiind supuse votului la propunerea comisiilor de profil, transmite IPN.

Aşa au fost votate: proiectul legii fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală pe anul 2021; proiectul de lege cu privire la modificarea şi completarea Codului Serviciilor Media Audiovizuale, proiectul de lege cu privire la funcţionarea limbilor vorbite pe teritoriul Republicii Moldova; proiectul de lege pentru completarea articolului 27 din Legea privind statutul juridic special al Găgăuziei. Iniţiativa care prevede trecerea SIS din subordinea preşedintelui în cea a Parlamentului a trecut în două lecturi. Vicepreşedintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, prezidează şedinţa din sală, iar colegii din PSRM au blocat accesul deputaţilor din opoziţie ca să nu poată să-i deconecteze microfonul. Într-o atmosferă de dezordine totală, Vlad Batrîncea a făcut gafe de mai multe ori, propunând votului proiecte deja votate.

Proiectul politicii bugetar-fiscale, proiectul legii bugetului de stat şi legii bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul 2021 au fost votate în primă lectură, fără discuţii pe marginea proiectelor, într-o atmosferă de dezordine şi altercaţii. Opoziţia a blocat tribuna centrală, dar şi microfonul vicepreşedintelui Parlamentului, Vlad Batrîncea, care prezida şedinţa Parlamentului.

După mai multe pauze şi blocări de tribună, deputaţii au revenit în sală. Vlad Batrîncea, a cerut opinia comisiei de profil, care a propus ca proiectele să fie votate. Acestea au fost supuse votului fără ca autorii să le prezinte şi fără discuţii pe marginea documentelor.

În timp ce deputaţii din opoziţie au blocat tribuna centrală şi scandau: „Ruşine!”, fracţiunile Partidului Socialiştilor şi Partidului Şor au votat cele trei proiecte. Într-un final microfonul vicepreşedintelui Parlamentului a fost blocat, iar deputaţii din toate fracţiunile s-au încăierat în jurul prezidiului. Transmisiunea din plenul Parlamentului a fost oprită.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite