PSRM propune compensarea facturii la lumină pentru locuinţele fără gaz

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii fracţiunii Partidului Socialiştilor din Consiliul municipal Chişinău propun ca familiile ale căror locuinţe nu sunt conectate la reţeaua de gaze să beneficieze în perioada rece a anului de o compensaţie în mărime de 40% din factura pentru curentul electric, transmite IPN.

Liderul fracţiunii PSRM, Ion Ceban, a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că oamenii îşi instalează butelii de gaz în apartamente întrucât costurile pentru consumul de curent electric sunt foarte mari. În prezent sunt peste o sută de blocuri locative care nu sunt conectate la reţeaua de gaze. Problema există şi în sectorul particular, dar şi în căminele muncitoreşti.

„Noi propunem mecanismul de 40% pentru 42 de mii de familii, în perioada rece a anului. Aceste compensaţii să fie pentru consumul energiei electrice, indiferent de venitul familiilor, în toate aceste 112 blocuri pe teritoriul municipiului Chişinău”, a declarat Ion Ceban.

Potrivit lui, „noi putem să le spunem oamenilor să nu aibă aceste butelii, putem să le interzicem, dar fără să le oferim minim suport în această privinţă, inclusiv din punct de vedere financiar, nu cred că va funcţiona”.

În opinia sa, pentru perioada imediat următoare va fi nevoie de câteva milioane de lei şi aceşti bani pot fi identificaţi. În acest sens, a fost expediat un demers executivului municipal.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite