Politică

articolul anterior articolul urmator

PSRM propune crearea unei comisii care va lucra la reforma constituţională

0
22 Apr 2021 18:40:44
Autor: Iurii Botnarenco

Fracţiunea PSRM va propune plenului crearea unei comisii parlamentare speciale pentru elaborarea proiectelor de lege privind reforma constituţională. Deputatul Vasile Bolea a declarat, la un briefing de presă, că statul are nevoie de o revizuire a legislaţiei în domeniul constituţional. „Posibil să venim şi cu un proiect de modificare a Constituţiei Republicii Moldova”, a precizat Bolea, care este şi unul din autorii iniţiativei, transmite IPN.

Reforma constituţională va urmări modificări la legislaţie ce urmează să înlăture blocajele politice în relaţiile dintre Preşedinte – Guvern – Parlament şi să combată traseismul politic, a precizat deputatul. De asemenea, ar putea examina şi iniţiativele lansate de fostul preşedinte, Igor Dodon, lider al PSRM, cu privire la reducerea numărului de deputaţi şi trecerea la forma de guvernare prezidenţială.

Igor Dodon a declarat mai devreme la un post de televiziune că reforma constituţională lansată în mandatul său de preşedinte al ţării trebuie să fie dusă până la capăt. Preşedintele PSRM a menţionat că deputaţii socialişti vor propune în Parlament crearea unei astfel de comisii, după ce şefa statului, Maia Sandu, a ordonat dizolvarea Comisiei privind reforma constituţională, creată prin decretul preşedintelui Igor Dodon în vara anului 2020.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările