PSRM propune modificarea Constituţiei în vederea interzicerii „traseismului politic” şi pentru reducerea numărului de deputaţi la 61

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zinaida Greceanii si Vlad Batrincea

Deputatul socialist Vlad Bătrîncea a anunţat că fracţiunea PSRM va propune două iniţiative legislative de modificare a Constituţiei în vederea „interzicerii traseismului politic”, dar şi reducerea numărului de deputaţi în Parlament de la 101 la 61. PSRM a făcut un apel către fracţiunile PAS, Platforma DA şi PDM să semneze aceste proiecte.

„Considerăm că multiple acte de corupţie şi prostituţie politică în Parlamentul R. Moldova, în ultimii zece ani au dăunat grav democraţia parlamentară şi au bătut în încrederea cetăţenilor faţă de înaltul for Legislativ. R. Moldova nu are nicio şansă de supravieţuire, de dezvoltare, în condiţiile în care unii deputaţi consideră că pot scoate la vânzare mandatul oferit de cetăţeni”, a declarat Vlad Bătrîncea într-o conferinţă de presă.

Cu privire la iniţiative de reducere a numărului de deputaţi la 61, Vlad Bătrîncea a afirmat că acest lucru va face Parlamentul mult mai funcţional.

„Avem prea multe persoane care vin în Parlament doar să-şi facă anumite interese. Considerăm că numărul de 61 o să asigure mai mare transperenţă. Oamenii vor şti mai mult ce face fiecare deputat şi toţi împreună. Acest lucru va fi benefic pentru bugetul naţional şi va economisi zeci de milioane de lei şi acest lucru este încă o lovitură pentru corupţii din Parlament şi în acei care încearcă să gestioneze lucrurile din afara Parlamentului”, a mai spus Bătrîncea.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite