Politică

articolul anterior articolul urmator

PSRM a stabilit candidaţii la funcţiile de primar şi consilier în proporţie de 90%

0
21 Aug 2019 15:27:21
Autor: Iurii Botnarenco

Partidul Socialiştilor se declară pregătit de alegerile locale şi cele parlamentare noi din 20 octombrie. În proporţie de 90% sunt stabili candidaţii la funcţiile de primari şi consilieri. Nu şi în cazul municipiilor Bălţi şi Chişinău, întrucât aceştia urmează să fie desemnaţi pe 30 august. Conform deciziei politice, în Capitală va candida Ion Ceban. Declaraţii în acest sens au fost făcute după şedinţa Consiliul republican al PSRM, transmite IPN.

Primul în faţa presei a ieşit preşedintele ţării Igor Dodon, liderul informal al PSRM. Potrivit şefului statului, la Consiliu s-a discutat despre activitatea Guvernului, a majorităţii parlamentare, dar şi despre alegerile din 20 octombrie. 

„Noi considerăm că trebuie să fie semnat un acord (cu ACUM) ca să înţelegem cum ne mişcăm mai departe. Vom acorda suport în continuare acestei majorităţi parlamentare în condiţiile în care determinăm care sunt pilonii de bază ai acestei guvernări”, a notat Igor Dodon.

În ceea ce ţine de alegerile locale, Igor Dodon a spus că „socialiştii intră sau au intrat deja în această campanie electorală bine pregătiţi şi vor obţine un rezultat foarte bun”.

Lidera PSRM, Zinaida Greceanîi, a declarat că formaţiunea va participa în trei din cele patru circumscripţii uninominale în care sunt organizate alegeri parlamentare noi. În circumscripţia nr. 48: Regiunea Transnistreană-Sud va candida Vitalii Evtodiev, în circumscripţia nr. 17: Nisporeni, Străşeni va candida Pavel Artamanov, iar în circumscripţia nr. 33: municipiul Chişinău – Svetlana Popa, consilier municipal în CMC. În circumscripţia 50, la Vest de Republica Moldova, unde a candidat anterior Maia Sandu, socialiştii nu vor avea un candidat.
 
Pentru desemnarea candidatului la funcţia de primar al capitalei, Consiliul urmează să se convoace pe 30 august.

Reprezentanţii PSRM au refuzat să dea detalii despre acordul politic care se discută să fie semnat cu Blocul ACUM, însă au declarat că presa va fi invitată la eveniment. Potrivit lui Ion Ceban, secretar pentru ideologie al PSRM, formaţiunea este gata şi acum să semneze acordul politic cu ACUM.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii