PSRM va susţine politica bugetar-fiscală şi bugetul pentru 2021 în comisiile permanente

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Partidul Socialiştilor a decis să susţină în comisiile permanente proiectele adoptate luni de Guvern: politica bugetar-fiscală, bugetul de stat şi al asigurărilor sociale. Subiectul a fost discutat de fracţiunea parlamentară a socialiştilor la o şedinţă desfăşurată astăzi, cu participarea preşedintelui în exerciţiu, Igor Dodon, se arată într-un comunicat de presă al formaţiunii, citat de IPN.

Potrivit lui Igor Dodon, legile menţionate trebuie adoptate până la sfârşitul anului, pentru a fi promulgate şi să intre în vigoare din 1 ianuarie 2021. „Ar fi o mare iresponsabilitate faţă de cetăţeni să lăsăm ţara fără principalele legi financiar-bugetare. Cu atât mai mult că bugetul de stat prevede majorări de salarii în sistemul bugetar chiar din 1 ianuarie. La fel, sunt prevăzute mai multe îmbunătăţiri fiscale, care să ajute la bunăstarea oamenilor, dar şi la dezvoltarea afacerilor”, a declarat Igor Dodon.

Fracţiunea Partidului Socialiştilor mai precizează în comunicat că este gata în continuare să susţină un guvern propus de preşedintele ales, Maia Sandu, dacă acesta va fi format din oameni profesionişti, iar îndemnul este să înceapă discuţiile cu toate grupurile parlamentare în acest sens.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite