Politică

articolul anterior articolul urmator

PUN: Prin Unirea cu România, salariul minim va ajunge la 10 mii de lei

5
7 Jun 2021 10:28:46
Autor: Iurii Botnarenco
Octavian Ţîcu, lider PUN
Octavian Ţîcu, lider PUN

Partidul Unităţii Naţionale, condus de Octavian Ţîcu, reafirmă că bunăstarea vine numai dinspre Vest, iar reunirea cu România și apartenența la UE aduc beneficii legate de piața forței de muncă, de nivelul salariilor și condițiilor de muncă, prin unificarea sistemului de salarizare și asistență socială cu România. Prin Unirea cu România, salariul minim va ajunge la 10 mii de lei moldoveneşti, anunţă PUN, transmite IPN.

Potrivit formaţiunii, care participa la alegerile din 11 iulie, cetățenii Republicii Moldova au dreptul la salarii ca în România și în alte state ale UE. Retribuţia lunară minimă în Republica Moldova este azi de două ori mai mică decât în România, iar leafa medie e de trei ori mai miă decât în România, unde aceasta constituie aproximativ 23 de mii de lei moldoveneşti.

PUN menţionează că lefurile din Republica Moldova sunt asemănătoare cu cele din Belarus, Ucraina sau Rusia, iar puterea de cumpărare a cetățenilor noștri este cea mai mică dintre statele europene. „Aici ne-a adus politica falimentară a comuniştilor, socialiştilor şi corupţilor care şi-au făcut propriile afaceri fără să le pese cum trăiesc oamenii. Numai prin Unire, vom atinge salarii şi condiţii de muncă la standarde europene”, se arată în comunicatul PUN.

Membrii Partidului Unităţii Naţionale îşi asumă angajamentul ca din Parlamentul Republicii Moldova să lupte pentru ca toți cetățenii să aibă un trai prosper, salarii și putere de cumpărare ca în statele europene, iar oamenii  să nu mai fie forțați să plece la muncă peste hotare.

Totodată, PUN solicită crearea unui fond de investiții comune cu România pentru businessul mic și mijlociu. „Mediul de afaceri trebuie ajutat de urgență prin investiții, să își revină după pandemie. Dezvoltarea mediului de afaceri înseamnă economie activă şi puternică, dar şi mai multe locuri de muncă aici, acasă”, se menţionează în comunicatul PUN.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

mache
7.06.2021, 10:45:32

Go West baieti. Acolo e scaparea. Asta a fost si sansa Romaniei. Si intradevar, daca cumva ne unim noi platim factura.

-3 (5 voturi)
Alex Bun
7.06.2021, 18:26:49

Pe mongoloidul ăsta îl caută estul, nu vestul. Român adevărat hindo-mongol.

-6 (6 voturi)
Coco
8.06.2021, 13:49:07

Mdea! Tâcu ii hindo-mongol in timp ce Tirdea si Bolea is arieni.

-4 (4 voturi)
Alex Bun
9.06.2021, 13:46:20

Țârdea e kazah ca strămoșii lui și loial țării în care trăiește. Țâcu, tătaroidul ăsta infam, vânzător al țării în care trăiește, aflat în solda unor mizerii din afara Moldovei și dușmani veșnici ai tot ce e moldovenesc, un pișat românid care are bunici ce se cred moldoveni, probabil și părinții, și stră-stră bunici tătari. Ăștia-s curviștine din moși strămoși. Cameleoni trădători cu fiecare generație, în slujba oricui îi plătește .

-5 (5 voturi)
Prudent
18.06.2021, 23:03:30

Domnule Alex Bun comunistu Vreau să vă aduc aminte că ați acuzat statul român că a falsificat cartea, domnitorului moldovean Dimitrie Cantemir, Hronicul vechimei a romano-moldo-vlahilor cu scopul de a-i convinge pe moldoveni că vorbesc aceeași limbă ca și muntenii. V-am cerut probe. Dați-mi o adresă, ceva, unde putem să citim informații despre această falsificare. Altfel, noi ce motive avem să credem că nu sunteți un paznic la partidul comunștilor și mai veniți din când în când să ne insultați aici? Mulțumesc! Lenin să vă aibă în pază!

Modifică Setările