Război între primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, şi liderul PLDM, Vlad Filat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liberalul Dorin Chirtoacă nu mai vrea alianţă cu liberal-democratul Vlad Filat
Liberalul Dorin Chirtoacă nu mai vrea alianţă cu liberal-democratul Vlad Filat

În cadrul discursului ţinut la o comemorare a foştilor deportaţi, primarul Chişinăului, Dorin Chirtoacă, l-a acuzat pe liderul PLDM, Vlad Filat, că ar fi pus la cale să fie oprit în trafic de poliţie. În replică, fostul premier a remarcat că „să compari trecerea testului de alcoolemie cu soarta cruntă a celor deportaţi în Siberia este, cel puţin, cinic“.

„Noaptea pe dumneavoastră v-au deportat, noaptea şi pe mine m-au oprit respectivii. Cu Kalaşnikov pe dumneavoastră, şi pe mine cu Kalaşnikov. Haimanale pe dumneavoastră v-au deportat, haimanale şi la mine au urcat pe capota maşinii. La comanda unora care stau în umbră, de la Kremlin, s-a făcut totul atunci, şi acum tot la comandă, numai că la comanda unora de pe loc, de culoare verde. Păin, cum să faci cu ei alianţă dacă ei fac asemenea mârşăvii? De fapt, ei urmăreau să mă arate la televizor că iata eu am băut, să ma scoată din funcţia de primar într-o săptămână, să mă condamne şi sa nu pot candida nici la parlamentare, şi nici la alegerile locale“, s-a plâns Dorin Chirtoacă, de la microfon, la inaugurarea de ieri a monumentului în memoria deportărilor în masă, din satul Costuleni, raionul Ungheni.

Edilul a sugerat că a fost oprit de poliţie şi supus alcooltestului la ordinul liderului Partidului Liberal-Democrat din Moldova, din care face parte ministrul de Interne, Dorin Recean. „Prin aşa metode ai de gând, domnule Filat, să te ocupi de primărie? Cu aşa metode înseamnă că nu în politică ţi-e locul, dar la răcoare, după gratii, încă şi pentru bancă, aeroport şi altele. Astăzi, în glumă i-am spus: «Ce, cam pe alături ai nimerit pe data de 2 iulie, când ai pus poliţia să tăbărască pe mine?». El oleaca s-a pierdut şi zice: «Asta tu pe alături mergi toată viaţa». Vom mai vedea noi cine merge pe alături şi cine merge înainte până la capăt, spre Europa. Să ne păzim, pentru că mai avem încă mulţi pe lângă noi cu multe feţe“, a mai spus liberalul.

Vlad Filat i-a răspuns pe Facebook: „Atunci când municipiul este înglodat (şi la propriu, şi la figurat) în mizerie, abuzuri, corupţie în toate domeniile, cea mai bună metodă de a mai face politică este minciuna şi propaganda - metode comuniste, de altfel. Constat cu regret că domnul Chirtoacă a devenit un partizan deschis al PCRM şi al lui Voronin. După zecile de voturi în comun ale liberalilor şi comuniştilor, care au fraudat capitala, iată că Chirtoacă s-a transformat într-un mesager al PCRM. Vreau să-i amintesc domnului primar că dezmăţul şi corupţia în administrarea capitalei nu pot fi acoperite cu minciuni. Această epocă a trecut odată cu guvernarea comunistă. Nici să te complaci în rol de victimă nu mai prinde. Să compari trecerea testului de alcoolemie cu soarta cruntă a celor deportaţi în Siberia este, cel puţin, cinic şi ipocrit. Oamenii vor aprecia acest fapt“.

Pe 2 iulie seara, după ce Parlamentul a ratificat Acordul de Asociere cu UE, Dorin Chirtoacă a fost oprit în centrul Capitalei şi supus testului de alcoolemie, după ce un ONG-ist a anunţat poliţia că l-a văzut consumând băuturi alcoolice la terasa din Piaţa Marii Adunări Naţionale.Primarul a recunoscut că a băut, cu două ore mai devreme, o halbă de bere, dar testul a arătat 0. El a acuzat Ministerul de Interne că i-a înscenat incidentul pentru a-l discredita.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite