Reacţia Fundaţiei Soros Moldova după lansarea de carte a deputatului Bogdan Ţîrdea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
s

„Autorul a alunecat în atacuri grosolane la adresa societăţii civile din Moldova şi la insinuări emoţionale asupra unor personalităţi şi organizaţii active în Moldova, cu intenţia, probabil, să distragă atenţia societăţii de la dezvăluirile recente care-i vizează formaţiunea politică”. Reacţia Fundaţiei Soros Moldova vine ca urmare a evenimentului de lansare de carte a deputatului Bogdan Ţîrdea, transmite IPN.

„În opinia domnului Ţîrdea, ar fi reprobabilă susţinerea societăţii civile, a presei independente, a culturii şi antreprenorialului, a oamenilor care protejează drepturile omului, celor care prestează servicii medico-sociale persoanelor cu dezabilităţi, celor care contribuie la îmbunătăţirea învăţământului şi a multor altor vizionari care de zeci de ani luptă pentru ca Republica Moldova să fie un stat democratic, echitabil şi dezvoltat”, precizează Fundaţia într-un comunicat de presă.

Soros Moldova precizează că în toţi aceşti ani, în care politicienii corupţi au subminat continuu statul Republica Moldova, societatea civilă, împreună cu oamenii dedicaţi din toate domeniile, au avut un rol fundamental în prevenirea colapsului. „Acest lucru se pare că îl deranjează mult pe Bogdan Ţîrdea”.

Potrivit Fundaţiei, societatea civilă este un actor cheie în dezvoltarea democratică a Republicii Moldova. Organizaţiile societăţii civile sunt aliaţii cetăţenilor Moldovei, a celor care muncesc pentru dezvoltarea ţării prin dedicaţie zilnică. Este recunoscut rolul vital al societăţii civile în limitarea abuzurilor din partea guvernanţilor şi în protecţia drepturilor fundamentale ale omului.

„Fundaţia Soros Moldova este una dintre cele mai active organizaţii neguvernamentale donatoare din Moldova, care de mai bine de 28 de ani este dedicată susţinerii Moldovei şi a locuitorilor acestei ţări. Fundaţia este o organizaţie apolitică şi absolut transparentă care îşi publică rapoartele detaliate anual, cu indicarea tuturor activităţilor şi proiectelor susţinute. Chemăm la acelaşi nivel de transparenţă şi organizaţiile politice care sunt finanţate inclusiv din banii contribuabililor”, se spune în comunicat.

Soros Moldova mai precizează că ar fi salutabil efortul intelectual depus de deputaţii, care pe lângă activitatea prodigioasă legislativă, încearcă să desfăşoare şi o activitate ştiinţifică, dacă aceasta nu ar fi una vădit electorală. Din această cauză, totuşi, Fundaţia îi îndeamnă pe cei interesaţi de activitatea sa, să găsească informaţia direct pe site-ul Fundaţiei, pentru a nu miza pe intermedierea persoanelor rău-intenţionate, motivate de calcule electorale.

https://www.ipn.md/ro/reactia-fundatiei-soros-moldova-dupa-lansarea-de-carte-a-7967_1077002.html

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite