Reacţia General Media Group la acuzaţiile lui Alexandru Slusari că televiziunile Publika şi Prime ar fi fost finanţate din frauda bancară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

General Media Group CORP SRL, companie care deţine posturile de televiziune Prime şi Publika neagă acuzaţiile preşedintelului Comisiei parlamentare de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor devalizării sistemului bancar şi investigării fraudei bancare, Alexandru Slusari, că televiziunile ar fi fost finanţate din banii proveniţi din frauda bancară.

„Ne vom rezerva dreptul legal de a-i acţiona în judecată pe toţi cei care lansează astfel de acuzaţii nefondate, atacuri nejustificate şi acţiuni de denigrare la adresa posturilor noastre de televiziune şi a jurnaliştilor noştri. De asemenea, vom cere direct de la cei pe care îi vom chema în instanţă recuperarea tuturor prejudiciilor financiare ce vor fi calculate în urma daunelor de imagine provocate”, se spune într-un comunicat de presă emis de GMG.

Potrivit documentului, posturile de televiziune nu au nicio legătură, directă sau indirectă, cu niciuna dintre companiile vehiculate de către deputatul Alexandru Slusari. 

„Toate operaţiunile companiei noastre sunt transparente, realizate doar cu respectarea legilor şi normelor în vigoare, iar aceste lucruri pot fi verificate şi dovedite oricând de către orice autoritate de control a statului”, spun reprezentanţii companiei.

Aceştia spun că acţiunile de asociere „a posturilor noastre de televiziune cu informaţii, de orice fel, privind utilizarea banilor din furtul miliardului, fac parte din campania de dezinformare, manipulare şi propagare de ştiri false, realizată de către politicieni ai puterii sau politicieni cu probleme penale, dar şi de către instituţii ale statului cu scopul direct de a-i denigra şi de a pune presiune pe jurnaliştii redacţiilor PRIME TV şi PUBLIKA TV”.

„Reamintim că PRIME TV este cel mai vizionat post de televiziune din Republica Moldova, potrivit tuturor măsurătorilor de audienţă şi a sondajelor realizate de-a lungul anilor. De asemenea, PUBLIKA TV este singurul post de ştiri din Republica Moldova, având, în ultima perioadă, o creştere substanţială a audienţei şi a interesului faţă de ştirile, anchetele, dezvăluirile şi emisiunile produse de noi. Precizăm că, de la preluarea puterii de către Alianţa ACUM-PSRM, PUBLIKA TV şi PRIME TV s-au poziţionat echidistant, echilibrat şi independent faţă de puterea şi opoziţia politică, realizând reportaje, anchete şi emisiuni de dezbateri pe teme social-politice care au arătat şi demascat abuzurile actualei guvernări”, se spune în document.

Conducerea GMG afirmă că jurnaliştii „au simţit zilnic presiuni puternice în realizarea meseriei pe care o deţin, atât din partea politicienilor puterii, cât şi din partea instituţiilor statului”.

Preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor devalizării sistemului bancar şi investigării fraudei bancare, Alexandru Slusari, a anunţat câteva nume care s-ar afla în lista beneficiarilor finali ai furtului miliardului, după ce a primit un nou document de la Banca Naţională, realizat de compania de investigaţii Kroll.

Alexandru Slusari a declarat că, din ce a reuşit să analizeze, documentul arată că beneficiarul principal al fraudei bancare este fostul lider al PDM Vlad Plahotniuc, care ar fi beneficiat de bani prin intermediul companiilor Prime Management, Otiv Prime, Prime TV, Finpar Invest, Basconlux şi Gemenii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite