Renato Usatîi: Andrei Năstase elabora planul să mă extradeze Rusiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Renato Usatîi
Renato Usatîi

Liderul „Partidul Nostru”, Renato Usatîi, afirmă că preşedintele „Platformei DA”, Andrei Năstase, ar fi pus anterior la cale, pe când era ministru de Interne, un plan de a-l extrăda Federaţiei Ruse, acolo unde Renato Usatîi este urmărit penal. Usatîi a declarat despre aceasta în cadrul emisiunii „Spaţiul Libertăţii” cu Lilia Burakovski.

„Mi-am schimbat părerea despre el (despre Andrei Năstase – n.r.) când m-am convins că e aservit intereselor lui Dodon şi ale altor nemernici”, a remarcat Usatîi.

„Vă reproduc o situaţie. Ce făcea Andrei Năstase într-a doua – a treia zi de aflare în funcţia ministru al Afacerilor Interne. Vă amintiţi de revenirea mea prin Sculeni? De la 6 până la 8 dimineaţa el a avut o serie de întrevederi, a vorbit în acest răstimp de vreo câteva ori cu Dodon (dar nimic de zis, oficial ei alcătuiau o coaliţie) şi cu nişte lichele, încercând să-şi facă planul de a trage o bază juridică sub extrădarea mea. I se spune: aceasta nu se poate face, Moldova nu-şi extrădează cetăţenii, e scris în Constituţie şi nu e loc de nici o manevră”, a declarat Usatîi

„A născocit să mă aresteze pe podul dintre România şi Moldova, pe un teritoriu neutru şi să mă transporte în tranzit. E o ruşine pentru un jurist, avocat, fost procuror. Am dovezi, au fost prezenţi oameni care i-au spus: „Andrei, pe ratingul tău se va pune cruce în curs de o oră după ce faci asta”, a mai spus Renato Usatîi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite