Renato Usatîi va candida din nou pentru funcţia de primar de Bălţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a depus actele de înregistrare la funcţia de primar de Bălţi pentru alegerile locale din 20 octombrie. Politicianul a mai deţinut anterior această funcţie, însă nu şi-a dus mandatul până la capăt, după ce a părăsit Republica Moldova fiind anunţat în căutare de procurori într-un dosar penal.

Recent, întrebat de jurnalişti de ce nu a candidat pentru şefia Primăriei Chişinău, Renato Usatîi a declarat că are o datorie faţă de oraşul Bălţi, pentru că nu şi-a dus programul electoral până la bun sfârşit.

Renato Usatîi a fost ales în funcţia de primar al municipiului Bălţi, în 2015, cu 72,46% din voturi. În februarie 2018, acesta şi-a depus mandatul, motivând că a luat această decizie după ce activitatea municipalităţii ar fi fost blocată la comanda liderului de atunci al PDM, Vlad Plahotniuc, prin faptul că mai mulţi funcţionari publici sunt intidimaţi să nu iasă la serviciu etc.

De altfel, Usatîi este recunoscut ca un luptător politic aspru contra lui Plahotniuc, motiv pentru care Bălţiul s-a aflat în relaţii tensionate cu puterea centrală pe durata mandatului său.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite