Renato Usatîi ia în derâdere delegarea lui Andrei Spînu la negocierile cu Gazprom: E ca şi cum mi-aş trimite şoferul meu la întâlnire cu Merkel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Renato Usatîi
Renato Usatîi

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, consideră că a fost o greşeală din partea guvernării PAS că la negocierile cu Gazprom nu a participat conducerea Republicii Moldova, dar a fost delegat Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale.

Renato Usatîi a luat în derâdere participarea lui Spînu la negocieri cu partea rusă. 

„Să-l trimită pe Spînu la negocieri, e ca şi cum eu aş trimite şoferul de la Primăria Bălţi, la întâlnirea cu Merkel (n.r. - Angela Merkel)”, a declarat Renato Usatîi la emisiunea „Ora expertizei” de la JurnalTV.

Usatîi a adus critici guvernării PAS în cazul „neglijării” negocierilor cu oficialii ruşi.

„Indiferenţa şi îngâmfarea „oamenilor buni” (.n.r. - reprezentanţii PAS) faţă de cetăţeni i-a făcut pe ei să nu atragă atenţia la criza mondială care s-a început în domeniul energetic încă din iunie anul curent. Rusia este un partener strategic, nu poţi neglija Federaţia Rusă. Ei asta au făcut-o”, a mai spus Usatîi, care a avertizat cetăţenii că îi aşteaptă o creştere a preţurilor la toate produsele, din cauza majorării tarifelor la gaze şi energie electrică.

Ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, a afirmat că, în cadrul discuţiilor cu reprezentanţii companiei ruse „Gazprom”, a solicitat prelungirea contractului dintre „Moldovagaz” şi „Gazprom” la formula veche.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite