Renato Usatîi îndeamnă la proteste înainte de învestirea noului Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protest Usatii

Liderul „Partiduuil Nostru” (PN) Renato Usatîi, primar al oraşului Bălţi, îndeamnă populaţia să iasă la proteste înainte de învestirea noului Guvern în frunte cu candidatul înaintat de preşedintele Igor Dodon. Politicianul îndeamnă oamenii să iasă în faţa Parlamentului atunci când va avea loc şedinţa legislativului în cadrul căreia va fi învestit noul executiv, transmite IPN.

Renato Usatîi spune că va veni în centrul Chişinăului cu opt primari de oraşe şi îndeamnă să iasă la proteste inclusiv societatea civilă. „Dacă admitem această „nuntă” nouă pe arena politică moldovenească, eu vă asigur că Republica Moldova, într-un timp foarte scurt, va ajunge la toate problemele pe care le-a avut pe timpul lui Plahotniuc”, a declarat Renato Usatîi în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la postul Jurnal TV.

De asemenea, Renato Usatîi a menţionat că era de aşteptat că va pica actualul Guvern în exerciţiu pentru că „nu putea Igor Dodon să ajungă la prezidenţiale cu Guvernul Maiei Sandu”, pentru că acest lucru nu-i era convenabil şefului statului. „Astăzi se unesc cei care au probleme sau pot avea probleme cu justiţia”, a mai spus politicianul.

În opinia lui, Dodon nu mai vrea alegeri directe ale preşedintelui pentru că nu le-ar mai câştigă niciodată. „El nu va schimba legislaţia, Curtea Constituţională îşi va anula propria decizie din martie 2016 pe motiv că ar fi fost ilegală şi automat se întoarce alegerea şefului statului în Parlament. Şi astăzi, neavându-l pe Plahotniuc şi având un grup de deputaţi care vor să trăiască pe lângă Dodon, această variantă pe el l-ar aranja”, a declarat Renato Usatîi.

Totodată, Renato Usatîi consideră că preşedintele Igor Dodon nu recurge la alegeri parlamentare anticipate pentru că s-ar putea să nu aibă eventuali parteneri în următorul legislativ pentru că Partidul Democrat, cel mai probabil, ar obţine un scor foarte mic şi voturile lui n-ar fi decisive, iar cu partidul Maiei Sandu este clar că nu ar mai face nicio coaliţie.

Liderul PPPN susţine că nu a luat o decizie referitor la faptul dacă va candida sau nu la următorul scrutin prezidenţial şi că acest lucru depinde foarte mult de alegători. „La funcţia de preşedinte de ţară poţi pretinde, dacă ai o susţinere masivă a oamenilor”, a concretizat politicianul.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite