Renato Usatîi: Astăzi mergem după scenariul lui Igor Dodon, deoarece Maia Sandu nu a propus altul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Renato Usatii

Primarul de Bălţi, Renato Usatîi, consideră că astăzi în politica moldovenească se merge după scenariul lui Igor Dodon şi a lui Ilan Şor, pentru că preşedintele Maia Sandu nu a propus altul.

Renato Usatîi a declarat, într-un Live pe Facebook, că deputaţii PAS au greşit că s-au adresat la Curtea Constituţională pe tema posibilităţii autodizolvării Parlamentului cu votul a 2/3 din deputaţi. Potrivit lui, era evident că Înalta Curte nu va intepreta acest subiect în favoarea PAS.

În acest sens, Renato Usatîi i-a îndemnat pe cei din PAS să nu să se mai adreseze la Curtea Constituţională, în perioada următoare, deoarece acest lucru duce la tergiversarea dizolvării Parlamentului şi la amânarea alegerilor parlamentare anticipate, lucru care ar fi favorabil lui Igor Dodon, despre care Renato Usatîi spune că ar vrea ca anticipatele să aibă loc în octombrie.

În opinia lui, Maia Sandu trebuie să desemneze un candidat la funcţia de premier dacă doreşte alegeri parlamentare anticipate şi să nu mai piardă timpul. 

Usatîi susţine că aceasta este calea constituţională de dizolvare a Parlamentului, în cazul în care candidatul desemnat nu va obţine votul de încredere al Parlamentului. De aceea, Usatîi a propus ca Maia Sandu să-l desemneze pe el în această calitate pentru ca toţi să fie siguri că deputaţii lui Igor Dodon şi ai lui Ilan Şor nu-l vor vota în această funcţie şi, respectiv, vor fi provocate alegeri parlamentare anticipate.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite