Renato Usatîi spune când şi de la cine a obţinut „raportul Kroll”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, spune că documentul care pretinde că ar fi raportul Kroll şi pe care l-a publicat acum câteva zile, l-a obţinut în prima noapte după ce a revenit în ţară. Potrivit lui, informaţia a fost stocată pe un stick şi i-a fost transmisă de un intermediar. Declaraţiile au fost făcute la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Renato Usatîi spune că acea persoană i-a transmis trei dispozitive de stocare a informaţiei, pe unul dintre aceste dispozitive se aflau toate cele trei părţi ale raportului Kroll II pe care le-a făcut parţial publice. Pe celelalte două dispozitive se aflau alte informaţii care nu au legătură cu raportul Kroll. Renato Usatîi spune că atunci când i-au fost transmise dispozitivele nu i s-a spus că pe unul dintre acestea se află raportul companiei internaţionale, dar că ar fi informaţii privind securitatea acestuia.

Renato Usatîi spune că la raportul Kroll au avut acces cinci oameni: preşedintele Băncii Naţionale, Vladimir Plahotniuc, procurorul general, fostul procuror anticorupţie, Viorel Morari, şi procurorul Adriana Beţişor. Potrivit lui, aceştia sunt oamenii care au ţinut în mâini documentul. „Pe lângă aceştia, noi înţelegem foarte bine că raportul Kroll a fost văzut de Filip, Candu, consilieri şi şamani”, a menţionat politicianul.

Potrivit lui, raportul Kroll nu a fost tradus în limba română pentru a nu exista scurgeri.

Acum câteva zile, Renato Usatîi a ieşit într-o conferinţă de presă la care a prezentat un act despre care pretindea că e o copie a raportului Kroll şi declara că în acesta se regăseşte şi numele lui Vlad Plahotniuc, fostul lider al Partidului Democrat.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite