Reprezentanţi ai PSRM şi PPDA nu exclud că mandatul primarului ar putea fi validat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţi de marcă ai PSRM şi PPDA nu exclud că mandatul primarului ales Andrei Năstase ar putea fi validat până la urmă. Şeful fracţiunii PSRM din Consiliul Municipal Chişinău, Ion Ceban, fost contracandidat al lui Andrei Năstase, spune că nu înţelege acest joc prin care s-au declarat nule alegerile locale.

Vicepreşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevărat, Alexandru Slusari, spune că dacă mandatul va fi validat, speră ca săptămâna viitoare Andrei Năstase să intre în funcţie, transmite IPN.

Ion Ceban susţine că nu înţelege de ce au fost declarate nule alegerile locale pentru că astfel acest lucru îl priveşte şi pe el, în calitate de fost candidat la funcţia de primar. Totodată, Ion Ceban nu exclude că ar exista o înţelegere între cei care au luat decizia şi primarul ales pentru că din această situaţie ar avea de câştigat exclusiv Andrei Năstase. „Partidul Democrat îşi păstrează toate resursele în ceea ce priveşte Primăria şi în acest caz are de pierdut exclusiv PSRM”, spune fostul candidat. Ion Ceban spune că nevalidarea alegerilor a fost o surpriză pentru el şi nu exclude că mandatul lui Andrei Năstase ar putea fi validat până la urmă.

Vicepreşedintele Partidului Platforma Demnitate şi Adevărat, Alexandru Slusari, a declarat că în ceea ce priveşte implicarea persoanelor străine în campania lui Andrei Năstase, fapt pentru care socialiştii au înaintat o cerere în instanţa de judecată, Curtea de Apel s-a expus pe marginea acestui lucru şi a constatat că nu a contravenit legii. „Curtea de Apel a constatat că aceasta a fost exprimarea opiniei şi nu a fost un îndemn de a-l vota pe Andrei Năstase”, a afirmat vicepreşedintele PPDA. Alexandru Slusari spune că dacă va fi validat mandatul lui Andrei Năstase, speră ca săptămâna viitoare să intre în funcţie, în caz contrar, întreaga societate trebuie chemată în stradă.

Activistul civic Sergiu Ungureanu a menţionat că liderul democraţilor, Vladimir Plahotniuc, a demonstrat încă o dată că ţine sub control situaţia. Activistul nu exclude că această mişcare a fost făcută pentru a crea o situaţie de conflict, pentru a speria. „Ceea ce vedem acum este că puterea a demonstrat încă o dată că chiar dacă a pierdut alegerile, oricum va face astfel încât niciunul dintre candidaţi să nu fie primar. Poate acest scenariu a fost pregătit încă de pe 20 mai, dar cred că totul a fost gândit în detalii”, spune Sergiu Ungureanu.

Marţi seara, aproape de ora 22.00, Judecătoria municipiului Chişinău, sediul Centru, a luat decizia de a nu valida rezultatele alegerilor locale noi din Chişinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite