articolul anterior articolul urmator

Republica Moldova între ruşi, Oligarhul care a capturat statul şi trădarea Occidentului

37
2 May 2017 12:10:18
Iulian Chifu

37 Comentarii

Stefanescu Marian
2.05.2017, 13:49:39

Foarte bună prezentarea situaţiei din Moldova,mai ales că mulţi români nu înţeleg ce se întâmplă pe-acolo.Nu cred că populaţia Moldovei a ajuns "zombi" numai din cauza propagandei şi acţiunilor Moscovei.Mult mai acuzabilă este clasa politică din Moldova(TOATĂ!) care a transformat statul într-un stat-mafiot(chestiune constatată şi în România unde influenţa rusă a fost mult mai mică...). Dar să revenim la "cei trei muschetari",respectiv Dodon,M.Sandu şi Plahotniuc. Despre Dodon se ştie că este pro-rus,antieuropean şi acţionează ca atare.Să remarcăm numai că legăturile lui cu Plahotniuc,deşi "underground",sunt efective. Maia Sandu şi Andrei Năstase sunt pro-europeni,dar "statalişti",politic oarecum auto-izolaţi de poziţia contra Dodon dar şi a lui Plahotniuc. Şi astfel ajungem la "oligarhul cel rău" Plahotniuc,care: -are singurele masmedia din Moldova care dau o informaţie diferită de Moscova -este preşedintele PD care dă guvernul (încă?) pro-european al Moldovei.Mai mult,acest guvern a reuşit să deschidă punga creditorilor internaţionali şi să salveze Moldova de la faliment. -Plahotniuc are bune relaţii cu România(underground?...) şi chiar cu SUA(unde a fost primit la nivele politice destul de ridicate) -Plahotniuc este singurul adversar al Rusiei din Moldova,dar este izolat de celelalte forţe politice(fie ele pro sau anti Rusia...),dar mult mai acceptat de unele instituţii din România. S-ar putea ca istoria Moldovei şi a României să-i facă,cândva,o statuie acestui Plahotniuc.

+2 (2 voturi)
Goicea Niculae
2.05.2017, 14:02:45

Moldova este inca liberă ,independenta si fara războaie civile devastatoare ca Ucraina, pentru ca Soros si neoconii alde McCain si Nuland au fost opriți la timp sa tragă o " revoluție colorata ,ce ar fi devastat tara si ar fi ucis zeci de mii de oameni nevinovați.

-8 (14 voturi)
Mircea B.
2.05.2017, 14:36:52

Goicea Da, foarte libera si independenta ! Cu o parte a teritoriului inca ocupata de armata rusa, autodeclarata ea independenta si cu steagul rusesc arborat pe institutii. Si cu un presedinte care , in tot ce face, se straduieste sa transforme toata Moldova intr-o gubernie ruseasca. In timp ce Moldova este ultima tara, dar ultima-ultima, la toate capitolele din Europa. Asta e independenta pe care o admiri tu. Serveste Moscova - e bun, asta e deviza voastra.

+9 (13 voturi)
Lacunza Rosemary
2.05.2017, 15:03:04

#GO ICE in CULAE Moldova este liberä si parte a Romaniei de la 1859. (r)Estul Moldovei, ocupat de URSS din 1940, isi va gasi liberatea, dupa ocuparea " rusiei" de catre China.

+6 (10 voturi)
Soroş
2.05.2017, 14:37:49

Daca romania e o cauza pierduta. Moldova nu e decat un avorton care gafaie din cand in cand. Ma fascineaza mereu cum oamenii gasesc inamici in cele mai idioate locuri in loc sa se uite bine in oglinda.

-6 (8 voturi)