Politică

articolul anterior articolul urmator

Roman Chircă: Moldova are nevoie de o armată care să depăşească puterea armatei transnistrene

5
2 Mar 2018 09:37:14
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO novostipmr.ru
FOTO novostipmr.ru

Republica Moldova are nevoie de o armată care să depăşească de câteva ori puterea armatei transnistrene nu pentru a o folosi, dar pentru a avea un argument suplimentar şi pentru a putea discuta cu această regiune separatistă. Declaraţia a fost făcută de directorul Institutului pentru Economie de Piaţă, Roman Chircă, în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune Publika TV, transmite IPN.

În acest sens, expertul consideră că Armata Naţională trebuie modernizată. 

„La fel şi cu armele nucleare. Forţa şi puterea lor nu este în utilizare, ci în potenţialul şi ameninţarea de a le utiliza. De aceea, Republica Moldova nu poate să-şi permită să fie o naţiune pacifistă, trebuie să aibă o armată bine antrenată, bine dotată, care să nu fie folosită niciodată, dar să fie gata să intervină în orice situaţie dificilă”, a menţionat Roman Chircă.

În data de 2 martie, Chişinăul găzduieşte Conferinţa interparlamentară la nivel înalt pe probleme de securitate „Georgia, Republica Moldova şi Ucraina: Parteneriatul Estic şi provocările de securitate curente”. 

La Conferinţă vor fi dezbătute probleme legate de dezinformare, securitate informaţională, energetică şi provocări actuale comune, creşterea economică şi supremaţia legii în cadrul Parteneriatului Estic.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Romanian S
2.03.2018, 09:49:51

vrabia malai viseaza! chiar daca dovedesc armata 14, Rusia mai trimite o armata...vai de capu lor

-1 (1 vot)
Maria Lazăr
2.03.2018, 10:17:42

Dap Dodonul de ce credeți că se opune dezvoltării și modernizării armatei naționale ? asta e ordinul dat de stăpînul de la kremlin

+1 (1 vot)
BULAT ION
2.03.2018, 10:32:48

Moldova are nevoie si de un presedinte care sa sustina dotarea armatei noastre, desi aceste aspecte se discuta acum la summitul unde participa anume Ukraina RM si Georgia.

Alexei Gheorghevici
2.03.2018, 12:05:20

Dacă rusul nu-și băga nasul, atunci atît transnistria ca regiune separatistă, cît și armata sa, erau demul istorie, dar așa de sine stătători, în fața Rusiei șăntem neputincioși, de aceea și avem nevoie de parteneri puternici care să ne susțină.

+1 (1 vot)
tales sergiu
2.03.2018, 21:10:52

Si Ukraina si Georgia raman independente doar prin sprijinul NATO si in primul rand al Americii. Aici vorbim de armament , instructori, sisteme computerizate, echipamente militare de tot felul. Unele dintre aceste echipamente au provenit din Romania. In afara de rusnaci, nici un stat civilizat nu a recunoscut desprinderea Transnistriei, recunoscuta ca o agresiune ruseasca impotriva Basarabiei. Putin actioneaza la fel ca Hitler. Unde exista populatie ruseasca, trebuie sa se intinda si Rusia!

+1 (1 vot)
Modifică Setările