Politică

articolul anterior articolul urmator

România va dona Republicii Moldova o parte din vaccinurile pe care le va obţine de la Uniunea Europeană

9
24 Nov 2020 01:02:49
Autor: Iurii Botnarenco

Preşedintele Comisiei pentru românii din afara ţării din Senat, Viorel Badea, a anunţat că România va dona Republicii Moldova o parte din dozele de vaccin împotriva COVID-19, pe care România urmează să le primească de la Uniunea Europeană.

„Aşa cum am anunţat zilele trecute, în drumul spre Basarabia i-am făcut o vizită şi bunului meu prieten, Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii. Discutând despre proiectele comune din domeniul sănătăţii care vor lega cele două maluri ale Prutului, dl. ministru m-a rugat să transmit basarabenilor o veste bună. Aşa cum ştiţi, Uniunea Europeană a contractat o primă tranşă de 30 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19, România urmând sa beneficieze de 4% din totalul acestor doze. Din cantitatea care revine ţării noastre, guvernul liberal a decis să doneze o parte Basarabiei. Numai împreună, uniţi, putem trece peste această provocare”, a scris Viorel Badea pe pagina sa de Facebook.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

Alexandru Preda
24.11.2020, 03:41:06

Se donează dacă prisosește.. Nu este corect sa se doneze vaccinuri care erau destinate salvării vieților romanilor locatari ai României. Sper ca liberalii sa nu disprețuiască poporul roman,facand pe galantonii.

+2 (6 voturi)
muresan anna
24.11.2020, 08:41:47

Absolut correct, dupa ce se vor vaccina toti care doresc,cu draga inima si altora.

-1 (3 voturi)
Ludwig
24.11.2020, 09:51:47

MAi dai la naiba de comunistoizi ca si asa ne urasc. RM este un stat antiromanesc profund, nu vor decata jutoare si pasapoarte. Ei au ales ca presedinti pe urmatorii rusnaci: dodon, voronin, lucinski, greceanai. Nu uitati ca dododn a luat 43% acum. Iar miorlaita asta de Maia Sandu spunea cand era aliata lui Dododon ca "UE nu va lasa Romania sa cucereasca RM ca in 1918"

-1 (3 voturi)
Max Hunter
24.11.2020, 09:06:54

Foarte frumos ! Un nou exemplu de ajutor fratesc pentru moldoveni. Hai cu UNIREA !!

+1 (1 vot)
A. Pretorian
24.11.2020, 09:47:12

Hai sa donam...blana ursului din padure! Vaccinul BioNTech / Pfizer ridica Germaniei / Lufthansa probleme deosebite de transport, stiut fiind ca valabilitatea vaccinului este de 3 saptamani la -70°C. Se transporta din USA in conteinere izoterme cu zapada CO2 plasate la randul lor in conteinere izoterme. Peste 0°C vaccinul ramane eficace timp de 6-7 ore, dupa care se produce denaturarea unei proteine cu consecinte ulterioare necunoscute. Joachim Kuhn, seful companiei de conteinere frigorifice va-Q-tec din Würzburg, singurii care tramsporta cantitati industriale de medicamente in cond. speciale in Germania, a garantat eficacitatea conteinerelor sale pana la - 60°C. Cu cine (cu ce) va transporta Romania vaccinul spre Moldova? Dar de la Otopeni (unde-l va aduce Lufthansa) cum si in cat timp se va transporta acesta spre...Cucuietii din Vale unde medicul are la dispozitie 6-7 ore sa aducavaccinul la temp. camerei si sa-l administreze? Nu cumva va ajunge acolo "gata incalzit"? Sa speram ca nu !

0 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările