Politică

articolul anterior articolul urmator

Rusia ameninţă cu „rispostă militară imediată dacă soldaţii ruşi de menţinere a păcii sunt blocaţi pe Nistru”

79
29 Jul 2021 15:14:15
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO Getty Images
FOTO Getty Images

Preşedintele Comitetului Consiliului Federaţiei al Adunării Federale a Rusiei, Viktor Bondarev, a declarat că Rusia va aplica o rispostă militară imediată, dacă soldaţii ruşi de menţinere a păcii din regiunea transnistreană sunt blocaţi pe Nistru.

„În tot acest timp, România, membră NATO, nici măcar nu încearcă să ascundă planurile agresive. O altă parte interesată în proces este Ucraina. Din 2014, Kievul discută activ despre opţiunile pentru o blocadă militară a forţelor de menţinere a păcii ruseşti. Preşedintele pro-occidental al Moldovei, Maia Sandu, care a anunţat public un astfel de plan, a primit noi atuuri după ce şi-a asigurat o majoritate proromânească în Parlament ”, a declarat Bondarev, scrie portalul EurAsia Daily, citat de G4Media.ro.

„Fără sprijinul direct al NATO, nici România, nici Ucraina nu ar risca să blocheze armata rusă [în Transnistria -n.r.]. Dar NATO, având în vedere o agravare gravă, lucrează serios la această opţiune ”, spune Bondarev.

Bondarev a afirmat că această presupusă strategie a Alianţei nu este un secret pentru Federaţia Rusă. Aşadar, Ministerul rus al Apărării, cu participarea Comitetului, al cărui şef este, a elaborat procedura pentru acţiuni de represalii.

„Blocada militară a forţelor de menţinere a păcii este un act de agresiune directă. În acest caz, Rusia va aplica o lovitură de deblocare. Forţa de asalt navală a Flotei Mării Negre a Marinei Ruse este gata să desanteze în Odesa. Acesta nu este doar un coridor înspre regiunea transnistreană, ci înseamnă şi perspective clare pentru problema Donbas-ului”, a conchis Viktor Bondarev.

Rusia menţine în regiunea transnistreană circa 1.500 – 2.000 de soldaţi. O parte dintre aceştia fac parte din misiunea de pacificare şi se află legal pe teritoriul Republicii Moldova, dar există şi aşa-numitul Grup Operativ al Trupelor Ruse (GOTR) staţionat ilegal în regiune, fără mandat, care la vedere au misiunea de a păzi depozitele de armament existente încă de pe vremea URSS în localitatea Cobasna.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

79 Comentarii

Lucifer
29.07.2021, 15:21:34

Ruşilor, a venit vremea să vă luaţi catrafusele din Transnistria! Dacă nu vreţi de bunăvoie , o veţi face din nevoie, adică veţi fi forţaţi. Hai, valea!

+26 (36 voturi)
Stefan din Nord
29.07.2021, 15:24:35

Afara cu porcinele dintr-o tara membra a ONU .

-64 (92 voturi)
Dorin Popa
29.07.2021, 15:45:07

Ivane, ia-ti ciolovecii inapoi acasa!

-46 (80 voturi)
scortosul scortosul
29.07.2021, 15:57:01

ceea ce au rusnacii in tranznistria este armata de ocupatie nu de mentinere a pacii! Niste mizerabili! Mizerabili si multi! Dar pe cine intereseaza ca sa-i traga de maneca? Ca si in Ukraina rusofilii provoaca conflicte etnice si rusocii vin si ocupa tara in numele pacii! Mizerabili rusocii!!!

+14 (24 voturi)
Dumnezeu
29.07.2021, 16:05:10

Ar trebui o interventie militara a Romaniei pentru a apara interesele romanesti la fel cum au facut ruserlocii interlopi in Ucraina.

-60 (82 voturi)

Vezi toate comentariile (79)

Modifică Setările