Politică

articolul anterior articolul urmator

Rusia. Un elev a fost interogat patru ore de poliţişti pentru că a înlocuit portretul lui Putin cu fotografia lui Navalnîi

1
22 Jan 2021 00:59:28
Autor: Iurii Botnarenco
În locul portretului lui Vladimir Putin a apărut fotografia lui Aleksei Navalnîi
În locul portretului lui Vladimir Putin a apărut fotografia lui Aleksei Navalnîi

Un elev din clasa a 9-a a fost interogat patru ore de un poliţist pentru că ar fi cel care a înlocuit potretul preşedintelui Vladimir Putin, instalat pe peretele unei şcoli dintr-o suburbie a Moscovei, cu fotografia opozantului rus Aleksei Navalnîi.

Omul legii care l-a interogat pe băiat s-a prezentat ca fiind angajat al Centrului de luptă cu extremismul, însă în prezenţa tatălui băiatului, acesta a spus că este ofiţer de urmărire penală.

Iniţial, elevul a fost interogat în lipsa părinţilor. Copilul a luat legătura cu tatăl său imediat ce i-a fost restituit telefonul (nu se precizează cine i l-a luat). Odată ce copilul şi-a primit telefonul, poliţistul a vorbit cu tatăl băiatului la telefon pe care l-a întrebat „dacă îl sprijină pe Navalnîi”.

De precizat că, pentru ziua de 23 ianuarie, în Federaţia Rusă au fost anunţate proteste masive, în contextul arestării lui Aleksei Navalnîi. În aceste circumstanţe, pe Tik Tok a luat amploare un val de acţiuni îndreptate împotriva liderului de la Kremlin şi care promovează ieşirea oamenilor la protest. De exemplu, au fost publicate mai multe video-uri cu tineri îmbrăcaţi în uniforme de poliţişti care îşi rup epoleţii şi anunţă că nu vor să mai slujească regimului lui Putin. Ministerul de Interne de la Moscova a comunicat că aceste filmuleţe sunt false, iar oamenii din imagini nu sunt poliţişti.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Zvonul Balcanic
22.01.2021, 04:26:51

Sigur, duceti-l si în lagâr de munca prin Sibir asa cum faceti voi cu dizidentii de secole.

Modifică Setările