Politică

articolul anterior articolul urmator

Rusia propune iniţierea procesului de lichidare a muniţiilor stocate lângă Cobasna

8
25 Aug 2019 01:39:32
Autor: Iurii Botnarenco

Federaţia Rusă propune iniţierea procesului de lichidare a muniţiilor stocate lângă satul Cobasna, în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, fiind gata să ofere echipamentul necesar în acest sens. Ideea a fost expusă de ministrul apărării al Federaţiei Ruse, Serghei Şoigu, în cadrul unei întrevederi cu preşedintele, Igor Dodon, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Preşedinţiei.

Igor Dodon consideră că realizarea acestei măsuri va contribui la reducerea tensiunii în regiune. El a dat asigurări că propunerea va fi transmisă în scurt timp participanţilor formatului 5+2 de reglementare a diferendului transnistrean.

Serghei Şoigu a venit în Republica Moldova cu ocazia participării la „aniversarea a 75-a a eliberării Moldovei de sub ocupaţie fascistă”.

Tot astăzi, Igor Dodon a participat la ceremonia comemorativă de la Complexul Memorial „Capul de Pod Şerpeni”, consacrată aceleaşi aniversări. „Consider că noi trebuie să respectăm istoria, să nu admitem rescrierea ei, să păstrăm şi să îngrijim monumentele ce ţin de perioada războiului”.

Preşedintele a menţionat că „în luptele de la Capul de Pod Şerpeni au căzut 14 mii de ostaşi ai Armatei Roşii, „şi noi, urmaşii învingătorilor, trebuie să ţinem minte despre faptele lor eroice şi să transmitem memoria despre Victoria noastră comună copiilor şi nepoţilor noştri”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

8 Comentarii

Dream
25.08.2019, 01:50:34

Mafiotii comunisti sunt CANCERUL omeniri. Uita cangrenele comuniste ca au invadat teritorii ROMANESTI si acum numita "moldova", doar temporar. Va vor da AMERICANII in bostan, crimnalilor, pina o sa dispareti de pe fata pamantului,, jegurilor. Va e frica de ce i-a spus Trump lui Johannis in vizita din SUA ?? Ca parteneri trebuie sa isi asume, impreuna, "problemele" celuilat. hehehehehehehehhhhheeeeeeeeeeeeeeeeeeee

+3 (3 voturi)
Dream
25.08.2019, 01:51:20

Putin alcoolistul betivan, are o personalitate duala de iti vine sa razi cu lacrimi, fascinanta pentru prostii analfabeti, și o inteligenta sub zero barat, superioară maimutelor doar din Togo. In Întâlnirile sale directe cu liderii occidentali, aceștia fac misto de betivan pina acesta capitulează iar apoi se duce betivanul pe rand unde a dosit sticla de vodca, pentru a trage o dusca, și devine instantaneu admiratorul de necontestat ai acestor mari oameni adevarati leaderi europeni, care lupta pentru pace și stabilitate in lume. Doar latraii imbecili de rusofobi ,nu recunosc acest adevăr.

+3 (3 voturi)
Dream
25.08.2019, 01:52:19

Vorbind despre criza din Ucraina şi politica expansionistă a lui Putin sclerozatul betivan, mai multe personalităţi l-au comparat cu personajul malefic al secolului XX, Adolf Hitler. Prinţul Charles, în discuţia avuta despre victimile Holocaustului: "Iar acum, Putin face aproape ce făcea şi Hitler". Fostul secretar de stat american Hillary Clinton: "Ce se întâmplă acum sună familiar, este ceea ce făcea Hitler în anii '30". Ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble: "Ştim toate aceste lucruri din istorie. Acestea sunt metodele folosite de Hitler pentru a prelua Sudetenland." Vladislav Inozemtsev, The Moscow Times: "Ca şi Hitler înaintea sa, Putin nu are nicio nouă idee despre cum să creeze un sistem global stabil în locul celui actual. El vrea doar să securizeze noi teritorii." John McCain, fost candidat la prezidenţiale în Statele Unite: "Dacă lui Putin i se permite să intre într-un stat suveran, este acelaşi lucru pe care Hitler l-a făcut înainte de al doilea război mondial."

+3 (3 voturi)
Dream
25.08.2019, 01:55:16

Interesului ruserlocilor betivani si drogati, catre marea neagra, mediterana, are ca obiectiv sa redevina o putere zonala. De altfel si Turmp a amenintat Rusia cu incercuirea cu sisteme antiracheta defensive. De aici tragem concluzia ca sistemul antiracheta este chiar defensiv cum este prezentat. De aici si retorica Rusiei referitoare la scutul de la Deveselu., este o mincina gogonata putleriana. In cea ce priveste dezechilibrul militar aici este cu totul alta situatie-de 25 ani Rusia sincerca fara sa reuseasca se isi reinoiaca tehnica invechita si se vede frica ei fata de U.S.A deoarece nimeni nu mai face azi constructia de adaposturi antiatomice pentru un numar mare de oameni. Opinia unor experti militari occidentali referitoare la "noile" tipuri de arme intrate in dotarea fortelor ruse este ca perzi timpul cu aceste fake news ruserloce, iar resposabilul cu politica armatei ruse in ceea ce priveste razboiul electronic s-a vazut, fiasco. USA este cu mult peste Ruserlocia la toate capitolele.

+3 (3 voturi)
zbucium ion
25.08.2019, 21:08:01

Moscova nu face nimic din IMPUNERE. Dupa 19 de ani ea singura decide sa evacueze armamentul. E un pas pozitiv, care se cere salutat. S-ar putea sa nu placa administrației de la Tiraspol, care, desigur, se va opune cum s-a opus timp de 19 ani, dar asta nu-l va opri pe Soigu. Mai putin armament in zona asta inseamna si mai putin personal militar care sa păzească depozitele, mai putina contrabanda cu armament in regiune si mai multa ÎNCREDERE intre tarile din regiune. Rusia vrea, probabil, sa demonstreze Ucrainei si altora, ca ea e capabila de a soluționa efectiv conflictele militare înghețate atunci când este înțelegere si încredere reciproca. Rusia face un pas înapoi, dar la sigur țintește mai multi pași înainte.

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (8)