Politică

articolul anterior articolul urmator

„Ruşine, Maia Sandu.” Octavian Ţîcu o critică pe preşedinta R. Moldova pentru că a depus flori cu prilejul Zilei Victoriei

2
9 May 2021 14:16:22
Autor: Iurii Botnarenco
FOTO preşedinte.md
FOTO preşedinte.md

Liderul Partidului Unităţii Naţionale, deputatul Octavian Ţîcu, a criticat-o dur pe preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, după ce şefa statului a depus flori la Memorialul „Eternitate” din Chişinău, cu prilejul zilei de 9 Mai - Ziua Victoriei.

„Ruşine, Maia Sandu. După vizita Maiei Sandu la Memorialul Minciunii vă declar că azi doamna preşedintă nu m-a reprezentat, aşa cum nu m-a reprezentat la Strasbourg, unde a bâiguit despre „poporul şi naţiunea moldovenească”. Doamna Sandu a ales azi să intre în cohorta conservelor neosovietice alături de Voronin şi Dodon. Putea să nu meargă deloc, putea să aleagă altă locaţie, putea să organizeze sub egida Preşedinţiei Ziua Europei”, a scris Octavian Ţîcu pe Facebook.

Octavian Ţîcu a declarat că Maia Sandu „a ales calea bătătorită a oportunismului politic moldovenesc, care pentru scor şi vot electoral înghite şi broaşte râioase. Este la fel cum Merkel ar fi mers la Treptow Park în Berlin să depună flori la ocupantul sovietic pentru viitorul european al Germaniei.”

Amintim că Maia Sandu a depus flori la Complexul Memorial „Eternitate” din Chişinău, duminică dimineaţă, în memoria milioanelor de oameni care şi-au pierdut viaţa în cel de-al Doilea Război Mondial.

„Mi-am exprimat respectul şi recunoştinţa pentru cei care au luptat şi şi-au dat viaţa pentru ca, în mai 1945, pacea să revină pe continentul european. Dintre ei, sute de mii ne-au fost concetăţeni, sunt buneii şi străbuneii noştri”, a spus Maia Sandu.

Şefa statului a accentuat că ”sacrificiul celor au luptat nu poate fi uitat”. „El ne învaţă cât de preţioasă este pacea. Suntem datori să o păstrăm, să preţuim viaţa şi să oferim oamenilor noştri şansa să-şi trăiască anii cu speranţă, în linişte şi prosperitate”, a menţionat preşedintele.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Stefan din Nord
9.05.2021, 14:36:49

Corect . Care a fost destinul moldovenilor dupa ce au fost eliberati in anul 1944 de catre eliberatorii sovietici ? Au dus-o bine din 1944-1990 ? Au uitat de Siberiile de gheata unde zeci de mii dintre ei au fost deportati la munca silnica ? Asta inseamna eliberare ?

-12 (20 voturi)
Calinesteanu Costin
10.05.2021, 12:00:05

Rusii au ,,eliberat" romanii de romani. Mai mare rasu'! Sau plansu". Oricum si ,,doamna" Maia sub machiaj e o vajnica tovarasa de-a maldavenistilor Voronin si Dodon.

+1 (3 voturi)
Modifică Setările