Ruslan Codreanu a anunţat crearea unui partid politic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ruslan Codreanu FOTO IPN
Ruslan Codreanu FOTO IPN

Ruslan Codreanu, ex-primar interimar de Chişinău, a anunţat instituirea grupului de iniţiativă privind crearea unui nou partid politic, transmite IPN.

Într-o conferinţă de presă, convocată sugestiv astăzi, 21 ianuarie, la 10.21, Codreanu a menţionat că noua formaţiune politică nu este de stânga, de centru sau de dreapta, cu structuri, ierarhii sau doctrine, nu se regăseşte ca alternativă nici într-o altă formaţiune politică, ci vrea să ajungă la cei 50% de alegători indecişi, care au expediat scrisori sau petiţii, şi nu au fost auziţi.

„Ne dorim să construim o comunitate centrată pe om. Pornim o mişcare politică programatică, axată pe problemele reale ale oamenilor, nu pe doctrine politice de stânga sau de dreapta. Prea mult ni s-au băgat pe gât probleme şi circuri fictive, clivaje şi clişee politice. Ne vom axa strict pe problemele reale ale oamenilor. Spre exemplu, că 200 de creşe-grădiniţe au veceuri afară sau că în 2021 pentru cineva apa a ajuns să fie un lux. Sau cum rămânem fără păduri şi aer”, a declarat Ruslan Codreanu.

Fostul edil a spus că astăzi a fost prima ieşire a grupului de iniţiativă în public, iar peste câteva zile urmează să înceapă colectarea semnăturilor. „Vom avea nevoie de 1000 de membri ca să începem să depunem actele pentru înregistrarea partidului. Şi împreună cu cei 1000 de oameni, vom decide denumirea, programul şi care va fi sigla partidului”, a precizat Ruslan Codreanu. El îşi propune să  construiască „un partid credibil, de lungă durată, ca în 20 de ani să arătăm că se poate de trăi bine în Republica Moldova”.

Medicul-pediatru Mihai Stratulat, care face parte din grupul de iniţiativă, a spus că a venit în acest partid pentru a schimba situaţia din sistemul medical. „Avem spitale care au rămas exact aşa cum erau pe timpul Uniunii Sovietice, care nu au  medici, echipament medical, şi nimeni până acum nu a pus accentul pe sistemul medical din Republica Moldova. Atât timp cât la noi oamenii mor în fiecare zi, în scurt timp nu vom mai avea populaţie în această ţară. Avem spitale de copii care, din păcate, în loc să-i trateze, îi distrug. Există scheme de corupţie în aceste spitale, care trebuie înlăturate”, a subliniat  Mihai Stratulat. Medicul spune că a fost în SUA, Japonia şi intenţionează să aducă în Republica Moldova experienţa statelor respective în domeniul sănătăţii mamei şi copilului.

Un alt membru al grupului de iniţiativă, Petru Socolan, student în anul III la administrare publică, a spus că tinerii specialişti sunt nevoiţi să plece din Republica Moldova, dar îşi doresc să rămână acasă. „Suntem obosiţi de promisiuni, de partidele politice care îşi amintesc de problemele noastre doar în campanie electorală. Suntem puţini, dar trebuie să facem aşa ca vocea noastră să fie auzită. Trebuie să muncim mult, ca să asigurăm un viitor frumos copiilor, nepoţilor noştri, acasă”, a menţionat tânărul.

În perioada iulie 2015 - noiembrie 2017, Ruslan Codreanu a fost consilier  municipal din partea Partidului Popular European, iar în noiembrie 2017 a fost numit viceprimar al municipiului Chişinău pe domeniul social. În aprilie 2018-iulie 2019, a exercitat funcţia de primar interimar al municipiului Chişinău.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite