Ruslan Codreanu, exclus de CSJ din cursa pentru funcţia de primar de Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Curtea Supremă de Justiţie a casat decizia Curţii de Apel şi l-a exclus vineri, 11 octombrie 2019, pe candidatul independent Ruslan Codreanu din cursa electorală pentru funcţia de primar al municipiului Chişinău. Informaţia a fost oferită pentru IPN de Ruslan Codreanu, care a precizat că mai mulţi colegi îl îndeamnă să organizeze proteste împotriva deciziei de a fi exclus.

Într-o postare pe pagina de Facebook, Ruslan Codreanu a menţionat că şedinţa CSJ în care magistraţii au dat dreptate Comisiei Electorale Centrale a avut loc cu uşile închise. „Se simt schimbările în Moldova! Folosim resursele administrative. Eliminăm candidaţii incomozi prin mijloace judiciare. Şi anulăm 797 de oameni şi decizia acestora de a vrea altceva”, a scris Ruslan Codreanu.

Pe 26 septembrie, Consiliul electoral de circumscripţie electorală municipală Chişinău a refuzat să îl înregistreze în cursa electorală pentru Primăria capitalei pe Ruslan Codreanu. Cu 6 voturi „pentru” şi 4 abţineri, membrii CECEC au invalidat 1200 din cele 10454 de semnături prezentate de Ruslan Codreanu.

Pe 9 octombrie, motivele care au stat la baza neînregistrării în cursa electorală a lui Ruslan Codreanu au fost anulate de Curtea de Apel. Ruslan Codreanu a depus atunci la Consiliul electoral de circumscripţie electorală municipală Chişinău dispoziţia Curţii de Apel şi cererea de înregistrare în cursa electorală, însă CECEC a contestat decizia CA a CSJ.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite