Ruslan Codreanu încă nu a fost înregistrat în cursa electorală. Candidatul aşteaptă decizia Curţii Supreme de Justiţie, după ce CEC a depus un recurs

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Candidatul independent la funcţia de primar de Chişinău în alegerile din 20 octombrie, Ruslan Codreanu, spune că organele electorale nu vor să respecte hotărârea Curţii de Apel, prin care a fost anulată decizia instanţei de judecată de a nu-l înregistra în cursa electorală, ca urmare a constatărilor Consiliului electoral de circumscripţie electorală Chişinău, că Ruslan Codreanu nu ar fi acumulat numărul necesar de semnături.

Ruslan Codreanu s-a arătat nedumerit atât de faptul că organele electorale nu respectă decizia Curţii de Apel prin care acesta ar urma să fie înregistrat în campanie, cât şi de faptul că CEC a depus recurs la Curtea Supremă de Justiţie, în încercarea de a anula hotărârea Curţii de Apel.

În acest sens, candidatul a spus că speră că CSJ va ţine cont de argumentele Curţii de Apel şi la fel îi va da dreptate în acest caz: „pentru că noi nu am încălcat nicio procedură, am mers transparent la toate etapele şi am demosntrat că fiecare semnătură este valabilă”.

Ruslan Codreanu a sugerat că decizia CEC de a nu-l înregistra în campanie este una influeţată politic.

„M-am simţit umilit în anumite momente (în cadrul şedinţei Curţii de Apel), când colegii de la organele electorale veneau şi spuneau că pe lista de subscripţie scrie „Chişinău, Durleşti” şi „Durleşti” scrie cu altă culoare de pix, şi de asta 30 de oameni din lista respectivă sunt anulaţi. Sau era scris „Chişinău, Durleşti”, dar nu „Durleşti-Chişinău” şi de asta au fost anulaţi 797 de oameni. La întrebarea judecătorilor „daţi un temei legal unde scrie că asta e o eroare de de anulare a semnătorilor”, colegii de la organele electorale spuneau „noi reprezentanţii partidelor politice am luat decizia colectivă de a nu vă înregistra”. Fără niciun temei legal şi total abuziv”, a declarat Ruslan Codreanu.

Ruslan Codreanu a menţionat că „este dificil să lupţi cu un sistem şi cu partidele care sunt astăzi la guvernare şi care pretind că fac schimbarea. Oamenii care au preluat aceleaşi argumente, acelaşi sisteme, fiind noi la conducere. ei trebuie demişi, ei trebuie singuri să-şi depună demisia de onoare, pentru faptul că nu admit candidaţii în cursa electorală, pentru faptul că nu vin cu temei legal atunci când anulează liste, pentru faptul că reduc dreptul alegătorilor e a alege”.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite