Ruxanda Glavan pleacă din PDM: „De astăzi sunt în opoziţie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputata Partidului Democrat din Moldova (PDM) Ruxanda Glavan a anunţat vineri, 1 mai, că pleacă din formaţiunea condusă de către Pavel Filip şi aderă la grupul parlamentar Pro Moldova, constituit din foştii deputaţi PDM şi al cărui preşedinte este Andrian Candu.

„De ceva timp traiesc un sentiment profund de străinătate faţă de tot ce înseamnă PD. Vreau să am libertatea să lupt pentru ideile mele. Am obosit de declaraţii publice despre democraţie internă, care nu au nimic în comun cu realitatea; de constrângeri şi cenzură de dragul patriotismului de partid, de grupuri mici care iau decizii pentru toţi şi le vând drept consens al fracţiunii. Mă retrag din partid şi părăsesc fracţiunea parlamentară”, a scris Ruxanda Glavan pe pagina sa de Facebook.

Ea susţine că este „conştientă că pentru a putea obţine ceva concret în Parlament este nevoie de susţinerea unei echipe”.

„De aceea am decis că îmi voi continua activitatea alături de foştii colegi, care au constituit grupul parlamentar Pro Moldova. Le urez mult curaj colegilor deputaţi, încă rămaşi în PD, care ştiu cu certitudine că simt şi gândesc la fel ca mine”, a mai spus Glavan.

Pavel Filip a declarat că regretă plecarea Ruxandei Glavan din PDM, însă spune că „plecarea acesteia nu mai surprinde pe nimeni”. 

„Era firesc ca cei care au pus-o pe listele de partid să o retragă la un moment dat. Pleacă cei care s-au obişnuit să vadă partidul ca pe un sac cu bani şi accederea la guvernare - ca pe o sursă de venit şi rezolvare a intereselor personale”, a scris Pavel Filip pe Facebook.

Odată cu aderarea Ruxandei Glavan, grupul Pro Moldova va fi format din şapte deputaţi. 

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite