Scrisoarea lui Renato Usatîi din celula CNA: „Dacă eu ies, va fi vesel, dacă nu - va fi foarte trist pentru ei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul PPPN a transmis un mesaj din celula CNA
Liderul PPPN a transmis un mesaj din celula CNA

Renato Usatîi, liderul formaţiunii politice „Partidul Nostru” îi recomandă lui Vlad Plahotniuc să-i lase pe judecători şi procurori să decidă conform legislaţiei învinuirile care îi sunt aduse şi că aceasta ar fi o recomandare şi din partea Ministerului Sănătăţii, se arată într-o scrisoare semnată de acesta pe care a citit-o avocatul său, Ana Ursachi.

În scrisoare, Renato Usatîi se adresează guvernării şi ameninţă că dacă iese din izolator, atunci situaţia va fi veselă, iar dacă va fi arestat, el scrie că lucrurile vor lua o întorsătură tristă pentru cei de la guvernare.

Publicăm mai jos conţinutul scrisorii lui Renato Usatîi, care a fost citită astăzi de Ana Ursachi, după audierile clientului său, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Ei erau siguri că eu nu o să mă întorc şi au făcut şi ei ce au putut şi cum au putut. Ideea era ca prin intimidări să mă facă să părăsesc, ori fiind plecat să nu mă întorc în Republica Moldova. Eu nu mă las intimidat şi nu voi părăsi protestele din cauza isteriei regimului care se prăbuşeşte. Pentru prima dată de când este la această funcţie, Timofti a dat un semn de viaţă, ordonând arestarea mea. Cred că era bine să se trezească mai devreme, dar nu pentru comenzi ilegale, ci pentru a face ceva bun în ţară. Mă întreb de ce în celula unde sunt eu acum nu stă Ilan Shor, care pentru declaraţiile date împotriva lui Filat are protecţie de stat. Vă asigur că cea mai bună protecţie pentru Shor şi pentru ca el să nu mai poată cheltui banii furaţi împreună cu Filat este puşcăria şi izolarea. Aşa vor fi protejaţi şi banii statului, şi şansele la răzbunarea lui Filat. În cazul în care Procuratura va cere arestul meu, iar un aşa mandat va fi eliberat, vom vedea sunt sau nu influenţaţi judecătorii de către Plahotniuc. Şi am un mesaj foarte important pentru cei care au uzurpat cârma ţării. Dacă eu ies, va fi vesel, dacă nu, va fi foarte trist pentru ei.  Cer procurorului general şi ministrului Afacerilor Interne să nu mai ascundă pe sub masă dosarele înscenate mie şi să aibă curajul să arate unei lumi întregi că acuzaţiile stupide care le-au formulat sunt stupide şi că cetăţenii să vadă cât de mult se tem de mine cei care m-au comandat.  Ceea ce ţine de declaraţia lui Timofti auzită recentă într-o înregistrare unde el mă numeşte bandit, vreau să îi spun că la moment ratingul meu în Republica Moldova este la fel cum ar trebui să fie ratingul unui preşedinte de ţară, iar ratingul lui Timofti este la fel de mic ca şi ratingul pe care îl au restul bandiţilor de la guvernare. Îi recomand lui Plahotniuc să-i lase pe judecători şi pe procurori în pace să decidă conform legii şi îi mai spun lui Plahotniuc că asta este o recomandare a Ministerului Sănătăţii. Mi-a părut rău să aflu că Filat nu mai este alături de mine în izolator şi că dezbrăcarea miresei se petrece în Penitenciarul nr. 13. P.S. Jos Timofti!, Jos Guvernul!, Jos alianţa de la guvernare”

În cadrul conferinţei de presă, Ana Ursachi s-a arătat sigură că Renato Usatîi ar putea fi arestat pentru 30 de zile. „La moment este reţinut pentru 72 de ore. Noi suntem siguri că va urma o cerere în instanţă pentru arest pe 30 de zile.”. Tot ea a declarat că în procesul verbal de audiere, Renato Usatîi a scris că cineva i-ar fi transmis un card de memorie cu aceste înregistrări, dar nu a fost făcut public numele persoanei. „Ceea ce ţine de declaraţiile la realitatea tv, unde eu am spus că există mai multe programe-spion, am aflat-o prin căutarea pe Google şi am decis să spun că aş fi fost eu. Dar, în realitate, eu nu cunosc persoanele care i-au interceptat pe cei doi”, a declarat Ursachi din numele lui Renato Usatîi.

Avocata crede că plasarea sau răspândirea materialelor audio fără participarea la interceptare nu reprezintă niciun delict şi că ar fi făcut deja un demers în adresa procurorilor cerând audierea lui Vlad Filat şi Ilan Shor, ca aceştia să-şi recunoască sau nu vocile.

Amintim că liderul formaţiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi, reţinut vineri seara pentru 72 de ore pentru interceptarea ilegală a convorbirilor telefonice dintre Vlad Filat şi Ilan Shor, a fost audiat astăzi timp de patru ore de procurori la sediul Centrului Naţional Anticorupţie. Acestuia i-a fost înaintată învinuirea.

Renato Usatîi, audiat la sediul CNA. „La instituţiile controlate de MAI, securitatea lui e în pericol”

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite