Se creează al 46-lea partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
d

În sudul Moldovei, a fost creat un grup de iniţiativă pentru constituirea unui nou partid pe arena politică. Este vorba despre Partidul popular găgăuz-bulgar „Budjac”. Reprezentanţii grupului, care vin din Taraclia şi UTA Găgăuzia, îşi propun să devină o formaţiune care să reprezinte cetăţenii de rând din toată ţara.

Solicitat de IPN, liderul grupului de iniţiativă, Igor Ianac, decanul Facultăţii de drept de la Universitatea de Stat din Comrat, a argumentat necesitatea unui nou partid spunând că astăzi guvernarea este reprezentată doar de „partide de elită”. „Noua formaţiune urmează să reprezinte interesele cetăţenilor şi până la alegeri, şi după ele”, a declarat Igor Ianac. El a mai spus că astăzi partidele consultă populaţia până la scrutine, atunci când au nevoie de putere, iar cele care acces în legislativ se ghidează strict de interesele corporative.

Igor Ianac a menţionat că în grupul de iniţiativă nu se regăsesc persoane care anterior au făcut parte din partide politice. În noua formaţiune se vor regăsi în mare parte tineri, „care vor promova idei în susţinerea intereselor naţionale şi a bunăstării cetăţenilor”. După colectarea semnăturilor necesare, care va începe joi, 23 mai, va fi înaintat setul de acte pentru înregistrare. Liderul grupului de iniţiativă spune că partidul se va implica în alegerile de toate nivelurile.

Potrivit datelor Ministerului Justiţiei, în prezent în Republica Moldova sunt înregistrate 45 de partide.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite