Politică

articolul anterior articolul urmator

Semnătura lui Ilan Şor pe un proiect de hotărâre, falsificată. Procuratura Anticorupţie refuză să deschidă un dosar penal

0
22 Feb 2021 19:57:34
Autor: Iurii Botnarenco
Deputatul fugar Ilan Şor
Deputatul fugar Ilan Şor

Semnătura lui Ilan Şor pe proiectul hotărârii Parlamentului privind instituirea Comisiei de anchetă pentru investigarea tuturor circumstanţelor de preluare forţată şi acţiunilor subversive de pe piaţa financiară nebancară din partea cetăţeanului Veaceslav Platon a fost falsificată. Deputatul Dumitru Alaiba spune că despre acest lucru i-a comunicat Procuratura Anticorupţie la o sesizare a sa, transmite IPN.

Parlamentarul a precizat că semnăturile lui Ilan Şor aplicate pe proiectul hotărârii şi pe nota informativă „nu au fost executate de către cet. Ilan Şor, dar de o altă persoană prin imitare servilă, astfel, fiind falsificate”.

Totuşi, Procuratura Anticorupţie a decis să nu pornească dosar penal, pe motiv că „deşi, formal, fapta conţine semnele infracţiunii prevăzute de art. 332 Cod Penal, fiind lipsită de importanţă, nu prezintă gradul prejudiciabil al unei infracţiuni”.

Dumitru Alaiba spune că va depune un demers procurorului general, Alexandr Stoianoglo, solicitându-i să anuleze ordonanţa de neîncepere a urmăririi penale şi să pornească un dosar penal pe acest fapt.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările