Politică

articolul anterior articolul urmator

Semnăturile în susţinerea lui Igor Dodon, depuse la CEC

0
21 Sep 2020 17:05:21
Autor: Iurii Botnarenco

Grupul de susţinere a candidatului Igor Dodon la funcţia de preşedinte a depus la Comisia Electorală Centrală documentele şi listele de subscripţie cu semnături. Acestea urmează să fie verificate în decursul a şapte zile, după care se va decide înregistrarea sau neînregistrarea candidatului, precizează CEC într-un comunicat de presă, citat de IPN.

Până acum, în cursa prezidenţială au fost înregistraţi: candidatul Partidului Politic Partidul Nostru, Renato Usatîi, candidatul Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase, şi candidatul Partidului Liberal Democrat, Tudor Deliu.

Totodată, s-a respins înregistrarea în calitate de candidat a liderului Partidului Politic Pro Moldova, Andrian Candu. CEC a motivat că din unităţile administrativ-teritoriale în care au fost colectate semnături, doar 12 unităţi administrativ-teritoriale de nivelul al doilea întrunesc condiţiile de validitate privind numărul minim necesar de 600 de semnături ale susţinătorilor, iar restul 17 unităţi administrativ teritoriale nu întrunesc cerinţele legale. Andrian Candu a declarat că va contesta în instanţia de judecată decizia de neînregistrare.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările