Senator român: România nu a introdus vize pentru moldoveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Badea, senator român
Viorel Badea, senator român

România nu a impus vize cetăţenilor Republicii Moldova, iar singura schimbare care a intervenit la frontiera moldo-română este cea condiţionată de pandemie. O spune senatorul român Viorel Badea, după ce în spaţiul public au apărut informaţii legate de obligativitatea deţinerii vizei pentru cetăţenii Republicii Moldova la traversarea frontierei cu România, transmite IPN.

Senatorul român califică informaţiile drept un fals lansat în scopuri electorale.

„La frontieră nu s-a schimbat nimic, singura schimbare este cea dictată de pandemie. Când vorbim de vize ne referim la cele de lungă şedere, este vorba de cei care lucrează în România, au contracte de muncă, aceştia pot intra în România pe baza contractului de munca şi pe baza vizei de lungă şedere. Cetăţenii Republicii Moldova, deţinători ai paşaportului biometric, pot intra în România dacă se încadrează în excepţiile prevăzute de lege”, a spus Viorel Badea în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Potrivit politicianului, promovarea ideii introducerii vizelor de către România este una cu tentă electorală şi are menirea de ştirbi din imaginea României în faţa cetăţenilor Republicii Moldova.

„Este un sacrilegiu să te foloseşti de asemenea teze. Să încerci să-i întorci pe cetăţenii Republicii Moldova împotriva statului român, încercând să-ţi creşti procentele electorale. Se încearcă să se inducă ideea că România pune piedici şi introduce vize. Nu s-a băgat niciun fel de viză, din 2014 regimul liberat de vize cu Uniunea Europeană a rămas neatins ”, a mai spus Viorel Badea.

În prezent, cetăţenii Republicii Moldova care deţin paşapoarte biometrice pot intra pe teritoriul României dacă fac parte din lista de excepţii prevăzute de legislaţie. Este vorba despre membrii de familie ai cetăţenilor români, membrii de familie ai altor state comunitare, persoanele care posedă viza de lungă şedere, personalul misiunilor diplomatice, persoane aflate în tranzit, persoane aflate la studii.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite