Serafim Urechean s-a lansat în campania electorală: „Chişinăul trebuie depolitizat”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serafim Urechean, fostul primar al Chişinăului (1994-2005) şi candidatul PLDM pentru aceeaşi funcţie pe 14 iunie, s-a lansat în campania electorală. El a precizat că oraşul Chişinău trebuie depolitizat ca să ajungă în viitor la o stare normală pentru locuitorii săi.

Fostul edil al capitalei a subliniat că are dreptul moral să îşi lanseze campania lângă Catedrala Naşterea Domnului, având în vedere că este ctitorul acesteia precum şi a obiectivului Clopotniţa Memoriei. Urechean a amintit că în ultimii ani Chişinăul a intrat într-o etapă de stagnare, adaugând că „banii Primăriei sunt aruncaţi pe fereastră”. „Eu nu am culoare politică. Împreună cu echipa mea ne vom concentra asupra lucrurilor de care chişinăuienii au nevoie. Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, a mai menţionat candidatul PLDM.

Prezent la lansarea candidatului PLDM în campania electorală, Vlad Filat, preşedintele formaţiunii, a precizat că oraşul Chişinăul trebuie să revină la realitate, iar Serafim Urecheanu ar fi persoana „cea mai potrivită să se lanseze în această bătălie”. „Serafim Urecheanu poate să gospodărească bine capitala. Chişinăul nu are nevoie de bătălii verbale, ci de acţiuni concrete şi de oameni care să facă aceste lucruri”, a spus Filat.

Sloganul electoral al PLDM pentru funcţia de primar general al capitalei este „Lucrurile bune nu se uită. Gospodarul revine la Primărie!”

Printre candidaţii la funcţia de consilier în CMC din partea liberal-democraţilor se numără ministrul degrevat al mediului, Sergiu Palihovici, fostul viceprimar Mihail Furtună, conslierii mandatului trecut – Ghenadie Dumanschi, Ghenadie Ivaşcenco, Boris Volosatâi şi alţii.

Serafim Urechean este preşedintele Curţii de Conturi din aprilie 2011. Între 2009 şi 2010 a fost prim-vicepreşedinte al Parlamentului Republicii Moldova.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite