Politică

articolul anterior articolul urmator

Sergiu Litvinenco: În condiţiile actuale, PAS nu va susţine demiterea Guvernului Chicu

0
4 Jun 2020 09:47:47
Autor: Iurii Botnarenco

Partidul Acţiune şi Solidaritate nu va susţine în condiţiile actuale demiterea Guvernului condus de către prim-ministrul Ion Chicu. Despre acest lucru a anunţat deputatul PAS Sergiu Litvinenco, notează IPN.

Deputatul susţine că aceasta a fost poziţia formaţiunii în urma unei întrevederi care a avut loc la Parlament între reprezentanţii PAS şi Platforma DA.

„Noi am discutat cu Platforma DA. Noi am avut un grup de discuţie între PAS şi Platforma DA. Au venit colegii de la Platforma DA, am discutat despre situaţia politică în linii mari. Le-am spus că această guvernare este o catastrofă pentru Republica Moldova. În situaţia în care aproape toate ţările ies, au un număr aproape de zero de confirmări cu COVID-19, noi avem aşa un număr de mare care nu era nici în perioada stării de urgenţă. Este un guvern catastrofă, inclusiv la nivel economic. Noi le-am spus colegilor de la Platforma DA, având în vedere că este pandemie, criză, ar fi iresponsabil din partea noastră, dacă am susţine o moţiune de cenzură şi am da jos un guvern în condiţiile în care nu avem certitudinea configurării unei majorităţi care să susţină un alt guvern bun, pro-european autentic”, a declarat deputatul în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la postul de televiziune TV8.

Sergiu Litvinenco afirmă că opoziţia este blocată în condiţiile în care actualitatea majoritate parlamentară formată din PDM şi PSRM deţin 52 de mandate. Totodată, PAS afirmă că nu va depinde sub nicio formă de deputaţii fracţiunii Partidului Şor.

„Matematica nu ne permite să mergem mai departe. Le-am spus colegilor de la Platforma DA că noi cu Partidul Şor nu purtăm nicio discuţie, nici pentru demiterea Guvernului, nici pentru investirea altui guvern. Nu acceptăm să depindă de ei demiterea sau investirea unui guvern”, a adăugat Sergiu Livinenco.

Deputatul mai spune că formaţiunea din care face parte nu a purtat discuţii nici cu grupul parlamentar Pro Moldova şi liderul acestuia Andrian Candu. Totuşi, deputatul socialist Vasile Bolea spune că  deţine alte informaţii: „În cazul respectiv sunt două lucruri: sau minte domnul Candu, sau minte domnul Litvinenco, sau nu este în cunoştinţă de cauză că cineva din partea lor discută cu domnul Candu”.

Cât despre demiterea Guvernului, Vasile Bolea dă asigurări că „situaţia Guvernului Chicu este una stabilă. Guvernul Chicu activează şi va activa în continuare”.

Anterior, liderul Platformei DA Andrei Năstase afirma că formaţiunea este gată să-şi asume actul guvernării. Acesta a menţionat că vicepreşedinţii Alexandru Slusari şi Igor Munteanu, dar şi el în propria persoană ar putea prelua conducerea cabinetului de miniştri. Potrivit lui Andrei Năstase, Platforma Da are şi o garnitură de miniştri.

https://www.ipn.md/ro/in-conditiile-actuale-pas-nu-va-sustine-demiterea-guvernului-7965_1073972.html

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii