Sergiu Litvinenco, după hotărârea CCM: Nu cred că Moldova are vreo şansă cu un Parlament ales după chipul şi asemănărea lui Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sergiu litvinenco

Deputatul PAS Sergiu Litvinenco a anunţat că a luat act de hotărârea Curţii Constituţionale (CCM), prin care s-a decis că organizarea concomitentă a alegerilor prezidenţiale şi parlamentare este interzisă, chiar dacă preşedintele ţării îşi dă demisia. Deputatul susţine că în aceste circumstanţe, dizolvarea Parlamentului este posibilă nu mai devreme de 24 decembrie 2020.

„Indiferent de orice, nu cred că Republica Moldova are vreo şansă să meargă înainte cu un Parlament ales după chipul şi asemănărea lui Plahotniuc. Chiar nu cred”, a scris Sergiu Litvinenco pe Facebook.

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a prezentat marţi, 7 iulie, hotărârea de interpretare a unor articole din Constituţie, la sesizarea deputaţilor Sergiu Litvinenco şi Vasile Bolea, privind posibilitatea organizării concomitente a alegerilor prezidenţiale şi parlamentare. Prin urmare, Curtea a decis că alegerile prezidenţiale şi cele parlamentare nu pot avea loc în aceeaşi zi. De asemenea, Înalte Curte a decis că dizolvarea Parlamentului în ultimele şase luni de mandat al preşedintelui ţării este interzisă în orice circumstanţe.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite