Sergiu Litvinenco îndeamnă actualii secretari ai ministerelor să demisioneze

0
Publicat:
Ultima actualizare:
sergiu litvinenco

Deputatul fracţiunii PAS, Blocul ACUM, Sergiu Litvinenco îndeamnă actualii secretari de stat şi pe cei generali din cadrul ministerelor, şefii şi şefii adjuncţi ai oficiilor teritoriale ale Cancelariei de Stat să demisioneze, transmite IPN.

Parlamentul a votat în lectură finală legea care prevede transformarea acestor funcţii publice în funcţii de demnitate publică, iar demisia actualilor este necesară pentru a debloca activitatea ministerelor, a scris deputatul pe Facebook.

Sergiu Litvinenco susţine că în următoarele 30 de zile s-ar putea să existe situaţii în care în funcţiile de secretari de stat să fie atât persoane nou-numite, cât şi vechii funcţionari ai PDM, care vor sta la serviciu fără să facă ceva şi vor primi salariul. Astfel, se vor înregistra cheltuieli nejustificate. Deputatul a mai scris că prin legea adoptată la 5 iulie a fost instituită o nouă funcţie publică, cea de secretar general al ministerului. Legea urmează în scurt timp să fie semnată de preşedintele Parlamentului şi transmisă spre promulgare şefului statului.

Sergiu Litvinenco menţionează că intrarea în vigoare presupune noi regulamente de activitate ale Cancelariei de Stat, ministerelor prin amendarea structurii, organigramei şi, la necesitate, a efectivului-limită. Deputatul se aşteaptă ca la sfârşitul săptămânii viitoare sau cel târziu peste o săptămână, Guvernul va putea numi în funcţii secretarul general al Guvernului, secretarii de stat din ministere, şefii şi şefii adjuncţi ai oficiilor teritoriale ale Cancelariei de Stat. Totodată, va putea fi lansat concursul pentru funcţiile publice de secretari generali ai ministerelor.

Peste 30 de zile vor fi eliberaţi din funcţii actualii secretari de stat, secretari generali de stat, şefi şi şefi adjuncţi ai oficiilor teritoriale ale Cancelariei de Stat. Sergiu Litvinenco nu exclude că unii dintre ei, „care sunt profesionişti, integri şi care nu au desfăşurat contrar legii activităţi militante în favoarea PD în campanie”, vor fi confirmaţi în noile posturi.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite