Sergiu Mocanu: Campania lui Traian Băsescu în Moldova s-a făcut pe banii lui Vlad Plahotniuc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul Partidului Mişcarea Populară Antimafie, Sergiu Mocanu, consideră că partidele unioniste din Republica Moldova nu mai sunt atât de active pentru că liderul PDM, controversatul om de afaceri Vlad Plahotniuc, „le-a închis gura”.

„Marea problemă a partidelor unioniste este că foarte mulţi lideri ai partidelor unioniste la vremea lor au cochetat cu Plahotniuc”, a declarat Sergiu Mocanu luni, 12 noiembrie, la emisiunea „Adevărul Live”. 

Liderul Antimafie a menţionat că ex-preşedintele român Traian Băsescu a fost binevenit în Moldova, însă acesta a greşit că s-a alăturat lui Anatol Şalaru.

„Şalaru a fost şi rămâne omul lui Plahotniuc. Şalaru l-a adus într-o diversiune pe Băsescu în Republica Moldova, crezând că îl poate determina pe Băsescu să facă acelaşi joc pe care îl face el cu Plahotniuc”, a spus Mocanu.

Potrivit lui, Partidul Unităţii Naţionale ar fi fost finanţat de către Vlad Plahotniuc, din aceşti bani fiind achitate şi vizitele lui Traian Băsescu în Moldova. 

Politicianul e de părere că Băsescu a eşuat în Republica Moldova, iar decizia Curţii Supreme de Justiţie de a respinge recursul avocaţilor ex-preşedintelui României pe cazul anulării decretului lui Igor Dodon, prin care a fost anulată cetăţenia moldovenească a lui Băsescu, „a fost o salvare”.

„A fost o ieşire oarecum onorabilă pentru Băsescu. Băsescu nu şi-a mai dorit cetăţenia R. Moldova şi a fost o ieşire bună din situaţie pentru el „nu mai pot veni pentru că nu am cetăţenia R. Moldova. Campania lui Băsescu, îmi pare rău să o spun, s-a făcut din banii lui Plahotniuc”, a declarat Mocanu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite