Sergiu Mocanu, despre statutul de neutralitate al Republicii Moldova: Este o bombă rusească

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO IPN
FOTO IPN

Liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, consideră că statutul de neutralitate al Republicii Moldova este bomba rusească cu efect întârziat, băgată între Chişinău şi Bucureşti.

Potrivit lui Mocanu, Constituţia Republicii Moldova este în mare parte ajustată la valorile europene: „este Constituţia Franţei, tradusă româneşte şi adoptată în Republica Moldova (...) „numai că în această Constituţie stau câteva lucruri ca bombe cu efect întârziat”.

Sergiu Mocanu a declarat că „neutralitatea permanentă este bomba rusească care a fost băgată între noi şi Europa, între noi şi România”. Totodată, politicianul susţine că neutralitatea este o piedică pentru aderarea Moldovei la NATO.

Fostul deputat a explicat de ce a refuzat să voteze în primul Parlament pentru adoptarea noii Constituţii.

„Din cauză că a fost băgată limba moldovenească, prin asta dându-se o lovitură mişcării de eliberare naţională. Pentru faptul că a fost băgată în Constituţie neutralitatea permanentă (...) şi trei, prevederea constituţională că unor regiuni din Republica Moldova li se pot atribui statute speciale, aşa cum a fost în cazul Găgăuziei”, a precizat preşedintele MPA miercuri, 16 august, la emisiunea „În direct cu Sergiu Mocanu” de pe Youtube.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite