Sergiu Mocanu: Următoarea şedinţă a Parlamentului va fi după alegerile anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO privesc.eu
FOTO privesc.eu

Liderul Mişcării Populare Antimafie, Sergiu Mocanu, e de părere că preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, nu-şi mai doreşte ca şedinţele noului Parlament să fie reluate, pentru că democratul ar fi interesat în organizarea alegerilor parlamentare anticipate.

„Eu cred că Plahotniuc nu vrea să-i mai vadă în Parlament (referindu-se la Maia Sandu şi Andrei Năstase). Eu cred că şedinţe ale Parlamentului nu vor mai fi. Năstase deja deputat a fost, cum a fost şi primar de Chişinău. El asta deja a fost. Iar Plahotniuc atât de tare îi urăşte, încât nu mai vrea să-i vadă în Parlament. Plahotniuc nu mai vrea să facă o şedinţă a Parlamentului până la viitoarele lui parlamentare anticipate”, a declarat Sergiu Mocanu în cadrul emisiunii sale de pe Youtube.

În opinia sa, Plahotniuc şi-ar dori anticipate pentru că ar avea şanse să obţină mai multe mandate parlamentare, dar şi pe motiv că în cazul unor eventuale anticipate, din cauze lipsei de lungă durată a nui Guvern la Chişinău, partenerii din SUA şi UE ar putea închide ochii dacă Plahotniuc îşi formează o majoritate parlamentară cu unii deputaţi pe care ar urma să-i atragă de partea sa, după modelul anului 2016.

Amintim că prima şedinţă a noului Parlament, ales pe 24 februarie 2019, a fost întreruptă din cauza lipsei unei majorităţi parlamentare. Aceasta va fi reluată odată ce se va constitui o majoritate. În caz că Parlamentul este nefuncţional timp de trei luni de la data primei şedinţe, preşedintele ţării este obligat de Constituţie să semneze un decret de dizolvare a Parlamentului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite