Sergiu Sîrbu acuză opoziţia de nerespectarea legislaţiei: Încălcările sunt grave

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO pdm.md
FOTO pdm.md

Deputatul democrat Sergiu Sîrbu susţine că încălcările legislaţiei electorale comise de partidele opoziţie, despre care Partidul Democrat a sesizat organele responsabile de organizarea alegerilor, sunt grave şi acestea pun în situaţii inechitabile actorii politici. Declaraţia a fost făcută în cadrul emisiunii „Replica” de la postul de televiziune Prim TV, transmite IPN.

Potrivit lui, pentru încălcările financiare chiar şi în prezent există răspundere contravenţională, banii se confiscă şi se fac venit la bugetul de stat. De asemenea, se impune o amendă conducerii partidului şi liderului de partid poate să-i fie interzisă ocuparea unei funcţii de conducere, inclusiv politică.

„Încălcările financiare în campaniile electorale, evident, sunt foarte dure, dar nu numai la noi. Pentru asta poate fi exclus concurentul electoral din cursă. Sunt şi alte sancţiuni”, a menţionat parlamentarul.

Analistul politic Corneliu Ciurea spune că încă nu a văzut încălcări grave ale legislaţiei de către opoziţie. Analistul consideră că actorii politici de opoziţie sunt trataţi cu îngăduinţă de către putere. Potrivit lui, puterea a fost atenţionată de factorii occidentali ca să se comporte corect şi că va fi judecată după 24 februarie pentru felul în care va organiza scrutinul.

„Responsabilitatea cade pe umerii puterii, nu pe umerii opoziţiei. Oarecum opoziţia noastră este iresponsabilă. Ea poate să provoace puterea, poate să recurgă la anumite acţiuni de acest gen pentru a testa răbdarea guvernării. În aceste condiţii, guvernarea este într-o situaţie delicată”, a menţionat Corneliu Ciurea.

În opinia lui, dacă se va ajunge la încălcări grave şi acest lucru va putea fi probat, atunci vor putea fi aplicate şi pedepse.

 

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite