Sergiu Sîrbu ar fi fost scos cu forţa din Preşedinţie după ce a vrut să participe la şaedinţa Consiliului Suprem de Securitate: Alunecăm treptat în dictatură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Sirbu

Deputatul Platformei Pentru Moldova, Sergiu Sîrbu, susţine că nu i-a fost permis accesul la şedinţa Consiliului Suprem de Securitate de vineri, 26 februarie, şi că ar fi fost scos cu forţa din Preşedinţie. Potrivit lui, acest fapt reprezintă o încălcare a Constituţiei din partea preşedintelui Maia Sandu, deoarece dânsul este preşedintele Comisiei parlamentare pentru securitate şi ordine publică, ceea ce înseamnă că este membru din oficiu al CSS.

„Cu regret, am fost bruscat de ofiţerii de pază şi practic scos cu forţa din instituţia prezidenţială. Asta în condiţiile în care, ieri, am primit o scrisoare oficială prin care am fost invitat la şedinţa CSS, scrisoare semnată de secretarul CSS. Abia astăzi dimineaţa, deja după incident, am găsit în poştă o scrisoare cu recomandarea ca să mă abţin de a veni la şedinţă”, a afirmat Sergiu Sîrbu într-un briefing de presă.

Deputatul a menţionat că argumentul care i s-a adus pentru a justifica de ce nu i se permite accesul la şedinţa CSS „a fost că eu aş fi cumva în unele conflicte de interese, doar că nu mi s-au explicat în ce fel de conflicte de interese”.

„Preşedintele R. Moldova nu reprezintă puterea absolută în stat şi nu are dreptul să schimbe regulile stabilite clar de legislaţie”, a mai spus Sîrbu.

Pe ordinea de zi a şedinţei CSS au fost trei subiecte: problema concesionării Aeroportului Chişinău, creşterea preţurilor la carburanţi şi asigurarea securităţii alimentare a statului.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite