Sergiu Sîrbu: Dacă Igor Dodon câştigă la prezidenţiale, PDM ar putea obţine funcţia de prim-ministru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sergiu Sirbu pdm.md

Deputatul din grupul parlamentar „Pro-Moldova” Sergiu Sîrbu susţine că a auzit că între PSRM şi PSRM există discuţii despre posibilitatea ca democraţii să contribuie la victoria lui Igor Dodon la prezidenţiale. Potrivit lui Sîrbu, acest scenariu presupune ca PDM să nu înainteze un candidat la prezidenţiale, iar în cazul victoriei lui Igor Dodon, democraţilor să le revină funcţia de premier.

„Doar din auzite, nu cunosc detalii, pentru că am fost marginalizaţi de la orice proces decizional. Am auzit că se discută ca să fie o alianţă PD-PSRM, ca PD să nu aibă un candidat la prezidenţiale, pentru asta PDM ar obţine acum câteva funcţii ministeriale, iar dacă Dodon câştigă alegerile, atunci PDM ar putea să obţină funcţia de prim-ministru. Am auzit aşa un scenariu. Se va realiza sau nu rămâne să vedem dacă va mai exista PDM în jumătate de an”, a declarat Sergiu Sîrbu la emisiunea „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

Într-o conferinţă de presă, liderul PDM, Pavel Filip, a negat că democraţii a dicutat un asemenea scenariu cu socialiştii şi i-a acuzat pe deputaţii din grupul „Pro-Moldova” de minciună.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite